aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Έχουμε ανεβάσει τον πήχη μας»

«Έχουμε ανεβάσει τον πήχη μας»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η ΑΕΚ κάνει όνειρα για διάκριση στο Γιουρόπα Λιγκ, που φτάνουν μέχρι την είσοδο στους ομίλους. Πρώτα φυσικά θα πρέπει να ξεμπερδέψει με την Κλίφτονβιλ, την οποίαν θα αντιμετωπίσει την ερχόμενη Πέμπτη στο Σόλιτουντ, για το πρώτο ματς του β’ προκριματικού γύρου.

Όπως κάθε ομάδα φυσικά, δικαίωμα στο όνειρο έχει και η αντίπαλος των κιτρινοπρασίνων και είναι χαρακτηριστική η συνέντευξη του προπονητή της, Τζέραρντ Λιτλ, στην «Belfasttelegraph».

«Νικώντας την Ντιφερντάνζ (σ.σ.: 2-0), έχουμε ανεβάσει τον πήχη για τον εαυτό μας. Είναι ακριβώς το είδος της πρόκλησης που απολαμβάνουν οι ποδοσφαιριστές. Θα προετοιμαστούμε επαγγελματικά για το παιχνίδι της Πέμπτης με την ΑΕΚ και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε κάτι από αυτό», δήλωσε.

Το αφεντικό της ομάδας της Βόρειας Ιρλανδίας παραδέχτηκε πως επί της παρούσης δεν γνωρίζει πολλά για τους Λαρνακείς, όμως πρόσθεσε το εξής: «Αντιλαμβάνομαι ότι είναι ένα βήμα μπροστά σε επίπεδο από την Ντιφερντάνζ. Λαμβάνουμε υπόψη την υψηλή θερμοκρασία της Κύπρου, που θα κάνει δύσκολη τη ζωή μας. Αυτό κάνει το πρώτο παιχνίδι στο Σόλιτουντ ακόμα πιο σημαντικό».

Πάντως, στην πρόταξη της συνέντευξης, η νίκη της Κλίφτονβιλ επί της ομάδας του Λουξεμβούργου χαρακτηρίστηκε εντυπωσιακή. Στη συνέχεια έγινε μία σύντομη αναδρομή στην ευρωπαϊκή ιστορία της ΑΕΚ, με σημεία αναφοράς την πρόκριση επί της Ρόζενμποργκ και τη νίκη επί της Μακάμπι Χάιφα.

Ο Λιτλ δήλωσε ενθουσιασμένος από την προοπτική των αναμετρήσεων, αλλά τόνισε το εξής: «Θα κάνουμε την έρευνά μας για την ΑΕΚ και θα προσπαθήσουμε να μάθουμε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία και συνεπώς, δεν θα πάμε σε τυφλό παιχνίδι. Ο συνεργάτης μας, Ρίκι ΜακΚαν, έχει καλή γνώση του ευρωπαϊκού παιχνιδιού και άριστες διασυνδέσεις. Θα προσπαθήσει να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες».

Ο ρεπόρτερ της «Belfasttelegraph», Κέιθ Μπέιλι, σημείωσε ότι, αν και η νίκη της περασμένης Πέμπτης ήταν απόρροια ομαδικής προσπάθειας, ο Λιτλ έπλεξε το εγκώμιο στο δίδυμο της κορυφής, Τζέι Ντόνελι και Ντέιβιντ ΜακΝτέιντ. Αμφότεροι ήταν οι σκόρερ απέναντι στους Λουξεμβούργιους.

«Ο Τζέι ήταν φανταστικός στον αέρα και επικίνδυνος με την μπάλα στα πόδια. Αν παίζει έτσι κάθε εβδομάδα δεν θα μείνει στο πρωτάθλημα της Βόρειας Ιρλανδίας για πολύ καιρό», είπε για τον πρώτο, ενώ για τον άλλο στράικερ πρόσθεσε: «Είναι πολύ έξυπνος επιθετικός. Ξέρει πότε να τρέξει και πότε να κάνει πίσω. Είναι ένας από τους καλύτερους επιθετικούς του ιρλανδικού πρωταθλήματος. Στην ημέρα του, είναι κορυφαίος παίκτης».

Πάντως, με στο σχόλιο συμφώνησε ο συντάκτης του κειμένου, καθώς πρόσθεσε το εξής: «Αν ο ΜακΝτέιντ επαναλάβει την απόδοση που είχε απέναντι στην Ντιφερντάνζ, η ΑΕΚ θα έχει σίγουρα κάτι για να σκεφτεί».

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ