Έχει χαρακτήρα και γνωρίζει τον τρόπο!

Μπορεί να μείνει όρθια στη μάχη του τίτλου η ΑΕΚ; Μπορεί να κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ και να του βάλει δύσκολα λίγο πριν από το φινάλε της σεζόν;

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Στην ομάδα της Λάρνακας ζουν και αναπνέουν για τον μεθαυριανό αγώνα και γνωρίζουν πολύ καλά ότι μόνο η νίκη θα διατηρήσει την ομάδα όρθια και ζωντανή στη διεκδίκηση του τίτλου.

Με πιθανή ήττα το πρωτάθλημα θα καταλήξει και μαθηματικά στον ΑΠΟΕΛ, ενώ ακόμη και η ισοπαλία θεωρείται κακό αποτέλεσμα, αφού θα διατηρηθούν οι τέσσερις βαθμοί και ενώ θα απομένουν δύο αγωνιστικές.

Επομένως, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για την ΑΕΚ. Ή κερδίζει και παραμένει όρθια ή το πρωτάθλημα καταλήγει στον ΑΠΟΕΛ. Η επιτυχία επί της Ανόρθωσης, με τον τρόπο που ήρθε και τις απουσίες που είχε η ομάδα, έχει βοηθήσει ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές.

Το γεγονός ότι ο Τόμας Κρίστιανσεν μετά από αρκετό καιρό δεν θα έχει μαζεμένα αγωνιστικά προβλήματα, εν αντιθέσει με τον ΑΠΟΕΛ που έχει σημαντικές απουσίες, είναι κάτι που καλείται να εκμεταλλευθεί η ΑΕΚ.

Σε πολλά παιχνίδια φέτος οι Λαρνακείς έχουν δείξει χαρακτήρα και έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν την ικανότητα να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο σε οποιαδήποτε έδρα. Ήδη, κέρδισαν τον ΑΠΟΕΛ -φέτος στο ΓΣΠ- και θα επιδιώξουν να κάνουν ξανά το ίδιο, γνωρίζοντας ότι αν τα καταφέρουν θα αποκτήσουν πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Ο Δανός τεχνικός προσανατολίζεται σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα, αφού στη διάθεσή του βρίσκονται τέσσερις ποδοσφαιριστές που δεν αγωνίστηκαν απέναντι στην Ανόρθωση. Οι επιστροφές των Τομάς, Μπόλιεβιτς, Λαρένα και Λαμπάν τού λύνουν τα χέρια και θεωρείται σίγουρο πως οι πρώτοι δύο θα πάρουν φανέλα βασικού, ενώ «παίζεται» η άλλη θέση στη μεσαία γραμμή μεταξύ του Λαμπάν και του Λαρένα.

Αν Ισπανός δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, λόγω της αποχής του, τότε τη θέση θα πάρει ο Γάλλος. Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί σίγουρα ο Άλβες, ενώ ο Τρισκόφσκι θα επιστρέψει στη φυσική του θέση, στα άκρα της επίθεσης.

Από εκεί και πέρα, ορατό είναι το ενδεχόμενο να παίξει βασικός ο Ορτίθ στη θέση του Μιντίκκη, ενώ παίζεται η θέση στα αριστερά ανάμεσα σε Χαραλάμπους και Μαρτσίνιακ. Για το κέντρο της άμυνας Καταλά και Μοϊσόφ, αν ξεπεράσουν το πρόβλημά τους, θα είναι στην ενδεκάδα.

Καταληκτικά, το πιο σημαντικό από όλα είναι η ΑΕΚ να καταφέρει να υπερισχύσει στη μεσαία γραμμή (λόγω και των απουσιών του ΑΠΟΕΛ), να ελέγξει τον ρυθμό και να γείρει προς το μέρος της την πλάστιγγα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ