aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΕάν δύο κυπριακές ομάδες δεν συμμορφωθούν…

Εάν δύο κυπριακές ομάδες δεν συμμορφωθούν…

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Πρόσφατα, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ο πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης, ενημέρωσε ότι υπήρξε προειδοποίηση από την FIFPro προς τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ώστε να μην υπογράφουν συμβόλαια στη Ρουμανία.

Χθες, μιλώντας στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Τα Λέμε Όλα» με τη Μαρίνα Αργυρού και τον Πανίκο Θεοδοσίου, ο Νεοφυτίδης εξήγησε την πιο πάνω προειδοποίηση. «Δεν έχει να κάνει μόνο με το Ρουμανία, αλλά με κάποιες αποφάσεις της FIFPro για τις χώρες και τις ομάδες που δεν τηρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις το εργατικού δικαίου και της εργατικής συνεννόησης ανάμεσα σε εργοδότες και εργαζόμενους», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Πλέον, η FIFPro θα προχωρά σε κάποιου είδους εμπάργκο και θα ενημερώνει ανά το παγκόσμιο τα μέλη-ποδοσφαιριστές της και θα βγάζει ανακοίνωση όπως αποφεύγουν να κάνουν συνεργασίες με σωματεία αυτών των χωρών. Προηγήθηκε Σερβία με δύο ομάδες και τώρα ακολούθησε η Ρουμανία και προσεχώς θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες».

Όσον αφορά στα κυπριακά δεδομένα απάντησε: «Δύο ομάδες στην Κύπρο είναι υπό διερεύνηση θέλω να πιστεύω πως θα ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο. Επικοινωνήσαμε με τις ομάδες και ζητήσαμε διευκρινήσεις για να διορθωθούν αυτά που πρέπει, να ικανοποιηθούν οι ποδοσφαιριστές που έχουν να παίρνουν λεφτά και δεν νομίζω πως θα υπάρξει πρόβλημα αν διευθετηθούν οι οφειλές τους, αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχει πρόβλημα. Δεν μπορώ να πω ονόματα γιατί είναι υπό διερεύνηση. Αυτές οι ομάδες γνωρίζουν. Η απάντηση τους ήταν ότι θα διευθετηθούν τα οφειλόμενα, αλλά είναι και κάποιες άλλες διαδικασίες που πρέπει να διευθετηθούν με τα συμβόλαια, όπως η καταβολή συμβολαίων προς τους εργαζομένους κ.ά. Όταν έχεις να κάνεις με ξένους παίκτες και ειδικά που έχουν φύγει και προχώρησαν σε καταγγελία, τότε περιπλέκονται πολύ τα πράγματα».

Για τα στημένα και τη σαββατιάτικη ενημέρωση από πλευράς Αστυνομίας προς την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων Κύπρου πως χειραγωγήθηκε το Ερμής Δόξα, είπε: «Το είπα πολλές φόρες πως παρ’ όλες τις προσπάθειες που κάνουμε δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Εγώ είπα πολλές φορές την άποψη μου ότι σε αυτό τον τομέα είμαστε πολύ πίσω. Δεν υπάρχει εξειδίκευση και ένα από τα θέματα που ζητήσαμε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό της Αστυνομίας ήταν να δημιουργηθεί ένα αυτόνομο τμήμα που θα εξαιρεθούν άτομα για θα απαρτίζουν το τμήμα και να ασχοληθούν αποκλειστικά με τους στημένους αγώνες».

Και μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Οι χειραγωγημένοι αγώνες δεν είναι δουλειά ούτε του ΤΑΕ ή άλλου τμήματος της Αστυνομίας. Είναι ένα συγκεκριμένο τμήμα που πρέπει να δημιουργηθεί με συγκεκριμένη εκπαίδευση σε συγκεκριμένα άτομα. Αυτό δυστυχώς δεν έχει γίνει γιατί κοστίζει χρόνο και χρήμα και έχουν γίνει τεράστια λάθη όσον αφορά στο χειρισμό των χειραγωγημένων αγώνων. Θεωρώ τραγελαφικό να υπάρχουν πληροφορίες και email και να διαρρέουν στον Τύπο. Έχουν ένα μεγάλο χαλί το σηκώνουν πολύ εύκολα και τα ρίχνουν όλα από κάτω. Δουλειά σωστή δεν γίνεται και δεν θα δούμε αποτελέσματα ποτέ με τον τρόπο που λειτουργούμε. Από αυτά που ζητήσαμε ώστε να μην εμπλέκονται και ποδοσφαιριστές, τίποτα δεν έγινε ούτε σε οικονομική ενίσχυση ούτε σε ενημέρωση».

*Σ.σ. Τυχαία η επιλογή της φωτογραφίας…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ