aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΔύσκολη νίκη για την Εθνική Κύπρου απέναντι στο Γιβραλτάρ

Δύσκολη νίκη για την Εθνική Κύπρου απέναντι στο Γιβραλτάρ

Η Εθνική Κύπρου πήρε μία βασανιστική νίκη με 2-1 απέναντι στο Γιβραλτάρ, το οποίο ανά διαστήματα ήταν καλύτερο και έφτασε μία ανάσα από τον πρώτο βαθμό στην Ιστορία του. Τα γκολ της Εθνικής μας σκόραραν οι Ρ. Τσιπολίνα με αυτογκόλ στο 10’ και ο Σωτηρίου με κεφαλιά στο 87′, ενώ για το Γιβραλτάρ ισοφάρισε προσωρινά με σουτ ο Ερνάντες στο 30’.

Το σκορ άνοιξε η Εθνική Κύπρου στο 10’ μετά από μπαλιά του Χαραλαμπίδη και κεφαλιά του Ρ.Τσιπολίνα που έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του.

Στη συνέχεια η Εθνικη μας έστειλε την μπάλα στα δίκτυα με κεφαλιά του Σωτηρίου στο 15’, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε ορθά ως οφ-σάιντ, ενώ στο 25’ είχαμε δοκάρι, μετά από ωραίο σουτ του Χαραλαμπίδη. Το Γιβραλτάρ έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 30’ με σουτ του Ερνάντες, μετά από γύρισμα του στην περιοχή.

Η πρώτη φάση στην επανάληψη ήταν για το Γιβραλτάρ στο 56’ με δύο συνεχόμενα δοκάρια! Το πρώτο προήλθε μετά από εκτέλεση φάουλ του Γουολτερ και το δεύτερο μετά που κτύπησε η μπάλα στον Αρτυματά στην επαναφορά. Στο 74’ το πολύ καλό σουτ του Λαΐφη, πέρασε μόλις έξω, ενώ τη νίκη στην Εθνική μας έδωσε ο Σωτηρίου με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Δημητρίου στο 87΄.

Ο επόμενος αγώνας της Εθνικής Κύπρου είναι στις 6 Σεπτεμβρίου στο ΓΣΠ, απέναντι στη Βοσνία.

Η βαθμολογία όπως διαμορφώνεται μετά την 6η αγωνιστική:

1. Βέλγιο 16 (24-2)
2. Ελλάδα 12 (10-3)
3. Βοσνία 11 (13-5)
4. Κύπρος 7 (5-9)
5. Εσθονία 4 (5-17)
6. Γιβραλτάρ 0 (3-24)

Κύπρος (Χριστάκης Χριστοφόρου): Παναγή, Δημητρίου, Λαΐφης, Μερκής, Ιωάννου, Αρτυματάς (82′ Μυτίδης), Μαρκάσα (61′ Αλεξάνδρου), Χ. Κυριάκου, Χαραλαμπίδης, Χριστοφή (73′ Μακρής), Σωτηρίου.

Γιβραλτάρ (Τζεφ Γουντ): Ιμπραΐμ, Γκαρσία, Τ. Τσιπολίνα, Μπάρτον (90′ Κ. Κασιάρο), Ρ. Κασιάρο (81′ Κούμπις), Ρ. Τσιπολίνα, Λ. Κασιάρο, Γουόλκερ, Ολιβέρο, Μπάρνετ, Ερνάντες.

Σκόρερ: 30′ Ερνάντες / 10′ Ρ.Τσιπολίνα (αυτ.), 87′ Σωτηρίου.

Γήπεδο: «Αλγκάβρε» (Πορτογαλία).

Κίτρινες: Ερνάντες, Λ. Κασιάρο, Γουόλκερ, Κούμπις / Ιωάννου, Λαΐφης, Χ.Κυριάκου.

Κόκκινες:

Διαιτητής: Νικόλα Ποπόφ (Βουλγαρία).

Βοηθοί Διαιτητές: Ίβο Κόλεφ και Μάρτιν Βένεφ.

Τέταρτος: Γκεόργκι Καμπάκοφ.

Το live του αγώνα:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ