aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΔυο τα πρωταθλήματα στην Κύπρο

Δυο τα πρωταθλήματα στην Κύπρο

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΟΥΚΑ

Μιλώντας χθες, στην έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου διαιτησίας, ο Κώστας Κουτσοκούμνης, απευθυνόμενους στους διαιτητές, τους είπε: «Σας καλώ να κωφεύσετε στην κατά καιρούς κριτική που σας ασκούν διάφοροι που δεν είναι οι αρμόδιοι για να το πράξουν. Οι πλέον κατάλληλοι για να σας κρίνουν είναι οι παρατηρητές και οι εκπαιδευτές σας».

Πέρα από την αστειότητα της τοποθέτησής του, άθελά του ίσως, ο πρόεδρος της ΚΟΠ επιβεβαιώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο πιθανότητα να ληφθεί υπόψη καταγγελία συλλόγου για τη διαιτησία. Πρόκειται για τη δικαίωση του λαϊκού αισθήματος ότι καταγγελίες ίσον πεταμένα λεφτά στο ταμείο μιας ομοσπονδίας που επιβραβεύει τα λάθη των διαιτητών.

Οι δε παρατηρητές, οι μονίμως υψηλές βαθμολογίες των οποίων τους καθιστούν ως μια από τις βασικές αιτίες της διαιώνισης των πελατειακών σχέσεων στην κυπριακή διαιτησία, έχουν χαρακτηριστεί από τον επικεφαλής της ομοσπονδίας ως οι πλέον κατάλληλοι για να κρίνουν τους διαιτητές. Δυστυχώς, τέτοιες νοοτροπίες είναι που αυξάνουν το ρεύμα απαξίωσης του κυπριακού ποδοσφαίρου, όπως φαίνεται και μέσα από τη συνεχιζόμενη πτώση των εισιτηρίων.

Το δούλεμα συνεχίστηκε και από τον έμμισθο πρόεδρο της Επιτροπής Διαιτησίας, Άλαν Σνόντι, που δήλωσε ότι στο 75% των αγώνων μέχρι σήμερα η διαιτησία κρίθηκε ως απόλυτα πετυχημένη και ότι μόνο στο 3% έγιναν λάθη τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν ως ανεπίτρεπτα. Με άλλα λόγια, άλλο πρωτάθλημα βλέπουν ο Σνόντι και ο Κουτσοκούμνης, και άλλο πρωτάθλημα οι οπαδοί, οι παίκτες, οι διοικήσεις και η UEFA.

Όσο όμως υπάρχουν πρόεδροι και διοικήσεις συλλόγων οι οποίοι δεν νοιάζονται για να αλλάξουν την κατάσταση, επειδή βολεύονται με τον άλφα ή τον βήτα τρόπο, αυτούς θα βαραίνει η ευθύνη για τα σημερινά προβλήματα του ποδοσφαίρου. Και με την ευκαιρίας μια απορία: το κεφάλαιο χειραγώγηση αγώνων βρήκαμε τρόπο και το ρίξαμε κάτω από το χαλί ή θα περάσει το νομοσχέδιο για την άρση του απορρήτου;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ