aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΔόξα – ΑΕΚ: Σισκόφσκι και Μολ «φρέναραν» Ευρώπη και εξάδα (vid & pics)

Δόξα – ΑΕΚ: Σισκόφσκι και Μολ «φρέναραν» Ευρώπη και εξάδα (vid & pics)

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Oι Νταμιάν Σισκόφσκι και Ζοέλ Μολ (στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ) ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στην αναμέτρηση της Δόξας με την ΑΕΚ στο Μακάρειο για την 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο κυριότερος λόγος για τη… λευκή ισοπαλία 0-0, που μάλλον δεν άφησε ικανοποιημένη καμία εκ των δύο ομάδων.

Σε ένα παιχνίδι με μπόλικες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με αποκορύφωμα τα δύο χαμένα πέναλτι ένα για κάθε ομάδα, η αστοχία στην γραμμή κρούσης και η ικανότητα των τερματοφυλάκων στάθηκαν ικανά να μην αναδείξουν νικητή. Πέμπτο παιχνίδια μακριά από το «τρίποντο» για την ΑΕΚ του Σωφρόνη Αυγουστή που έφτασε τους 31 βαθμούς και είναι εφτά μακριά από την τέταρτη ΑΕΛ, ενώ η Δόξα είναι στην 6η θέση με 26 βαθμούς.

Ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ έκαναν οι Κέβιν Λαφράνς και Ζοέλ Μολ, με τον Ελβετό να είναι και ο πρωταγωνιστής της ομάδας του, καθώς απέκρουσε το πέναλτι του Σαντίκ, ενώ είχε άλλες 2-3 σωτήριες επεμβάσεις.

Το ματς

Γρήγορος ρυθμός, ατομικά λάθη και φάσεις εκατέρωθεν ήταν το σκηνικό στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Το γκολ του Μπεράτ Σαντίκ στο 2’ ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ, ενώ στο 7’ ο Φινλανδός προσπάθησε να πετύχει το γκολ της χρονιάς με σουτ από το κέντρο του γηπέδου, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μολ.

Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή πήρε τον έλεγχο και πολιόρκησε την εστία του Σισκόφσκι. Στο 28’ οι Λαρνακείς κέρδισαν πέναλτι σε κράτημα του Μέσκα στον Σπιρόφσκι, όμως ο Ιβάν Τρισκόφσκι νικήθηκε από τον συμπατριώτη του τερματοφύλακα της Δόξας. Ο Σκοπιανός φορ της ΑΕΚ σούταρε στο κέντρο της εστίας με τον τερματοφύλακα της Δόξας να μένει στη θέση του να διώχνει με γροθιά, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Τρισκόφσκι έστειλε έξω την μπάλα με κεφαλιά.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν άλλες τέσσερις ευκαιρίες με τους Λαφράνς (36’), Ακοράν (40’), Γκαρσία (45+3), Μακρή (45+4), όμως δεν βρήκαν στόχο και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ισόπαλο 0-0. Η αστοχία του Σπιρόφσκι στο 46’ και η απόκρουση του Μολ στο σουτ του Κίκας (52’) δεν διαφοροποίησε τα δεδομένα με τη Δόξα να χάνει τη μεγαλύτερη ευκαιρία της στο ματς στο 53’. Ένα λεπτό ενωρίτερα ο Λαφράνς απρόσεκτα ανέτρεψε τον Σαντίκ στην περιοχή. Ο Ζόελ Μολ «διόρθωσε» το λάθος του συμπαίκτη του αποκρούοντας την εκτέλεση του πρώτου σκόρερ της ΑΕΚ, ενώ είπε δεύτερο «όχι» στην προσπάθεια του Ασαμόα και ακολούθως ο Μακρής έδιωξε προ της γραμμής τέρματος το πλασέ του Τραϊτσέφσκι σε τεράστια τριπλή ευκαιρία των γηπεδούχων.

Η ΑΕΚ παρά την ψυχολογική «ντόπα» έδειχνε να μην έχει δυνάμεις για να αντιδράσει, ενώ η Δόξα ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στο γκολ της νίκης, όμως η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μολ σε εκτέλεση φάουλ του Εγγλέζου.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δόξα (Κώστας Σακκάς): Σισκόφσκι, Μέσκα, Άδωνη, Χριστοφή, Εγγλέζου, Τραϊτσέφσκι, Κόστα, Οικονομίδης (90+1 Μπόλιεβιτς), Ολιβέιρα (71′ Καρλίτος), Κίκας (82′ Γκλίσκι), Σαντίκ.

ΑΕΚ (Σωφρόνης Αυγουστή): Μολ, Λαφράνς (76′ Μοϊσόφ), Γκονθάλεθ, Αντωνιάδης, Ακοράν, Σπιρόφσκι (68′ Χάουγκεν), Χέιτλι, Σούτερντεν, Γκαρσία (76′ Τολεμές), Μακρής (62′ Τάντι), Τρισκόφσκι.

Σκόρερ: – / –

Κίτρινες: Μέσκα, Κόστα, Άδωνη / Λαφράνς, Μοϊσόφ, Τολεμές, Σούτερντεν.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Μακάρειο.

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης.

Α’ Βοηθός: Χρίστου Ε. Χρίστος.

Β’ Βοηθός: Ανδρέου Π. Ανδρέας.

4ος: Σολωμού Δημήτρης.

VAR: Χριστοφόρου Μάριος.

AVAR: Σάββα Γιώργος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Τσαγγάρης Μάριος.

 

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

2′ Ακυρώνεται ορθά ως οφσάιντ γκολ του Μπεράτ Σαντίκ.

6′ Σουτ του Σπιρόφσκι, έξω η μπάλα.

7′ Ο Μπεράτ Σαντίκ προσπάθησε να πετύχει το γκολ της χρονιάς με σουτ από το κέντρο του γηπέδου, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μολ.

9′ Ωραία σέντρα του Σούτερντεν ο Τρισκόφσκι προσπάθησε να σκοράρει με σουτ στην κίνηση, αλλά δεν βρήκε στόχο.

ΣΧΟΛΙΟ: Καλός ρυθμός στο παιχνίδι, με καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες. Ισορροπημένο το ματς στο πρώτο δεκάλεπτο.

28′ Πέναλτι για την ΑΕΚ και κίτρινη κάρτα στον Μέσκα για κράτημα στον Σπιρόφσκι σε εκτέλεση κόρνερ.

30′ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΛΑΝΤΙ: Ο Σισκόφσκι απέκρουσε την εκτέλεση του συμπατριώτη του Ιβάν Τρισκόφσκι. Ο Σκοπιανός φορ της ΑΕΚ σουταρε στο κέντρο της εστίας με τον τερματοφύλακα της Δόξας να μένει στη θέση του να διώχνει με γροθιά, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Τρισκόφσκι έστειλε έξω την μπάλα με κεφαλιά.

36′ Κεφαλιά του Λαφράνς δεν βρήκε στόχο.

40′ Εξαιρετική κάθετη πάσα του Σπιρόφσκι στον Ακοράν, ο Ισπανός έκανε σουτ από πλάγια θέση και έστειλε την μπάλα έξω.

45+3 Εξαιρετική ενέργεια του Γκαρσία μέσα στην περιοχή της Δόξας, απέφυγε τον Άδωνη, όμως το σουτ του απέκρουσε ο Σισκόφσκι σε κόρνερ.

45+4 Εκτέλεση κόρνερ του Χέιτλι, κεφαλιά του Μακρή, η μπάλα λίγο έξω.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Αρχή δευτέρου ημιχρόνου.

46′ Ευκαιρία για την ΑΕΚ δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Σισκόφσκι να λέει «όχι» σε σουτ του Σπιρόφσκι.

51′ Μεγάλη ευκαιρία για τη Δόξα, με τον Μολ να αποκρούει με τα πόδια το σουτ του Κίκας, μετά από πάσα του Οικονομίδη.

52′ Πέναλτι για τη Δόξα, σε ανατροπή του Σαντίκ από τον Λαφράνς. Ορθή η απόφαση.

53′ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ, με τον Ζοέλ Μολ να αποκρούει την εκτέλεση του Σαντίκ, ενώ ο Ελβετός είπε όχι και σε δεύτερο σουτ που έγινε από τον Ασαμόα και ακολούθως σε τρίτο σουτ από τον Τραϊτσέκφσκι η μπάλα απομακρύνθηκε προ της γραμμής τέρματος από τον Μακρή.

65′ Μακρινό σουτ του Οικονομίδη, ο Μολ έδιωξε σε κόρνερ.

85′ Τεράστια ευκαιρία για τη Δόξα, εκτέλεση φάουλ από τον Εγγλέζου η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ