aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΓΙΑ ΝΑΠΑΔόθηκαν κοντά στους 800 κωδικούς της εφαρμογής «Red Button»

Δόθηκαν κοντά στους 800 κωδικούς της εφαρμογής «Red Button»

Κοντά στους 800 κωδικούς της εφαρμογής «Red Button» δόθηκαν μέχρι στιγμής σε μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ), όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Συνδέσμου Σπύρος Νεοφυτίδης.

«Μπήκε σε εφαρμογή εδώ και μια εβδομάδα. Οι κωδικοί δίνονται. Προμηθεύτηκαν σήμερα και τους κωδικούς ο Σύνδεσμος Προπονητών και ευελπιστούμε ότι ως τα μέσα της άλλης εβδομάδας θα τελειώσουμε με τους κωδικούς για όλες τις κατηγορίες των ποδοσφαιριστών», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση πόσοι κωδικοί της εφαρμογής “Red Button” δόθηκαν μέχρι σήμερα, ο κ. Νεοφυτίδης είπε ότι «είμαστε κοντά στους 800».

Στις 3 Φεβρουαρίου, ο ΠΑΣΠ σε δημοσιογραφική διάσκεψη είχε αναφέρει ότι θα προχωρούσε σε αγορά με έξοδα του ΠΑΣΠ χιλίων κωδικών και των δικαιωμάτων χρήσης του “RED BUTTON APP” για τα μέλη του Συνδέσμου.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση του στις 11 Φεβρουαρίου, ο ΠΑΣΠ αναφέρει ότι συνεχίζονται οι παραδώσεις των κωδικών της εφαρμογής Red Button, προσθέτοντας ότι ο Σύνδεσμος παρουσιάζει την εφαρμογή και παραδίδει τους κωδικούς ενεργοποίησης της, σε ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες ομάδων Α’, Β’, Γ’ Κατηγορίας και Γυναικείου πρωταθλήματος.

Σημειώνει ότι η ανταπόκριση όσων έλαβαν κωδικό είναι πολύ ενθαρρυντική και ο Σύνδεσμος παροτρύνει τα μέλη του να συνεχίσουν να κατεβάζουν την εφαρμογή και να γράφουν αναφορές και πληροφορίες για οποιοδήποτε θέμα υποπέσει στην αντίληψη τους.

Μέχρι στιγμής έχουν λάβει κωδικούς οι ποδοσφαιριστές των ομάδων: Απόλλωνας, ΑΕΛ, Ολυμπιακός, Εθνικός Άχνας, ΕΝΠ, Δόξα, Apollon Ladies, Πύργος, Ερμής, Καρμιώτισσα, Άρης, Ονήσιλος, ΑΣΙΛ, Αγία Νάπα, Οθέλλος, Αναγέννηση, Διγενής Μόρφου, ΑΕΖ, ΠΟΞ, Ομόνοια Αραδίππου, Αλκή Ορόκλινη, ΕΝΥ/Διγενής, Ομόνοια Ψευδά, ΠΑΕΕΚ, Αχυρώνας, Κούρης, Εθνικός Άσσιας.

Ο ΠΑΣΠ ευχαριστεί τις διοικήσεις και τα προπονητικά επιτελεία των ομάδων για την άψογη συνεργασία.

Red Button

Το Red Button ως εργαλείο υποβολής αναφορών αποσκοπεί στην αποτροπή της χειραγώγησης αγώνων και δημιουργήθηκε για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων των παιχτών.

Σκοποί της εφαρμογής είναι η βοήθεια προς στις αρχές, η προστασία των όσων θα αναφέρουν κάτι ανώνυμα από μελλοντικές αρνητικές καταστάσεις, η αποτροπή προς κάθε παράνομο άτομο που θέλει να προσεγγίσει ένα ποδοσφαιριστή και η λύση προς κάθε ποδοσφαιριστή που προτάσσει το φόβο της επώνυμης καταγγελίας.

Είναι μια εφαρμογή τελευταίας τεχνολογίας PWA (Progressive Web App). Στην ουσία η εφαρμογή είναι γραμμένη σε κώδικα ιστοσελίδας ώστε να μπορεί να ανοίγει από οποιοδήποτε λογισμικό περιήγησης διαδικτύου (π.χ. Chrome, Firefox κλπ) σε οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή (smartphone, tablet, laptop, PC).

Με το Red Button, οι ποδοσφαιριστές παρέχουν βοήθεια στις αρχές, προστατεύουν τον εαυτό τους αφού εάν κάποιος για κάποιο λόγο συλληφθεί ή τον καλέσουν για ανάκριση εάν θέλει μπορεί παρουσιάζοντας την κάρτα με τον κωδικό του να αποκαλυφθεί και να αποδείξει ότι δεν εμπλέκεται αφού αυτός είχε στείλει πληροφορίες.

Το  Red Button λειτουργεί ως αποτρεπτικός παράγοντας προς τους επιτήδειους αφού θα γνωρίζουν πλέον ότι ο κάθε ποδοσφαιριστής υπάρχει περίπτωση να στείλει το οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψη του, εύκολα, άμεσα και ανώνυμα, ενώ οι ποδοσφαιριστές πλέον τίθενται προ των ευθυνών τους και δεν μπορούν να επικαλούνται τον φόβο της επώνυμης καταγγελίας

Σύμφωνα με τον ΠΑΣΠ, έφτασε η ώρα οι πρωταγωνιστές του αθλήματος να πάρουν στα χέρια τους την ευκαιρία που τους δίδεται και την ευθύνη που τους αναλογεί για να καθαρίσει ο χώρος του ποδοσφαίρου από τους προσυνεννοημένους αγώνες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ