aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΔήμαρχος Πάφου: Απίστευτες δηλώσεις-«βόμβες» για τα στημένα κυπριακά ματς

Δήμαρχος Πάφου: Απίστευτες δηλώσεις-«βόμβες» για τα στημένα κυπριακά ματς

Δηλώσεις-«βόμβες» από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, ο οποίος μίλησε σήμερα στην εκπομπή «Από Μέρα σε Μέρα» του ΡΙΚ. Ο κ. Φαίδωνος, πέραν από τα θέματα που απασχολούν την Πάφο, μίλησε και για το σκάνδαλο που αφορά στο τεράστιο κύκλωμα παράνομων στοιχημάτων ποδοσφαίρου στην Ασία στο οποίο όπως είπε, εμπλέκονται Κύπριοι παράγοντες.

Είπε πως «τουλάχιστον 500 άτομα γνωρίζουν γι’ αυτές τις υποθέσεις που αφορούν στα στημένα», ενώ σημείωσε ότι «τα μεγάλα πλοκάμια του κυκλώματος στην Κύπρο βρίσκονται στη Λεμεσό, στην Αμμόχωστο και στη Λευκωσία και οικειοποιούνται πολλά εκατομμύρια τον χρόνο».

Σημείωσε μάλιστα ότι «ποδοσφαιρικοί παράγοντες στην Κύπρο άνοιξαν τα πλοκάμια τους, φτάνοντας μέχρι και την FIFA», αναφερόμενος σε σχέσεις τους με τον Μισέλ Πλατινί και τον Σεπ Πλάτερ.

Ερωτηθείς αν υπάρχουν στοιχεία, απάντησε θετικά, ενώ στην υπόδειξη ότι όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, είπε ότι είναι εύκολο να αποδειχθεί η ενοχή, φτάνει τα αρμόδια όργανα του κράτους να κάνουν τους κατάλληλους ελέγχους.

Μίλησε «για αγοραπωλησία τεμαχίου γης 24 εκατομμυρίων από μία γνωστή κλίκα της FIFA στη Λεμεσό», ενώ υποστήριξε πως «Κύπριοι παράγοντες έχουν ενοικιασμένα διαμερίσματα στην Ασία και έχουν σέρβερ εκεί και στήνουν παιχνίδια».

«Επιτέλους θα σοβαρευτούμε σε αυτόν τον τόπο; Δηλαδή μόνο ο Δήμαρχος Πάφου ξέρει σε αυτήν την χώρα ότι αγοράστηκε τεμάχιο με την γνωστή κλίκα Μπλάτερ, Πλατινί και όλους αυτούς; Τώρα θα το ακούσουμε ότι είχαμε αγοραπωλησία 24 εκατομμύρια στη Λεμεσό; Το έγραψαν και οι εφημερίδες. Τι έγινε; Αποκοιμήθηκε το θέμα! Παράγοντες ποδοσφαίρου έχουν νοικιασμένα διαμερίσματα στην Ασία, έχουν τους σέρβερ εκεί και στήνουν τα παιχνίδια εκεί», είπε ουσιαστικά.

«Έχει πολλούς που ξέρουν… Και κομματάρχες τα ξέρουν και ανώτεροι αξιωματικοί της αστυνομίας και δημοσιογράφοι», είπε στη συνέχεια, αλλά -όπως είπε- επειδή υπάρχει ρουσφέτι δεν ακουμπάει κανείς κανέναν.

Μετά από ερώτηση δημοσιογράφου ποιοι είναι αυτοί και αν μπορεί να αποκαλύψει ονόματα, είπε: «Είναι Κύπριοι ευυπόληπτοι. Είναι κύριοι της κυπριακής κοινωνίας και Λευκωσιάτες. Ας σοβαρευτούμε! Σας λέω πως από αυτά που ξέρω εγώ, υπάρχουν κάποιοι που ξέρουν πολύ περισσότερα. Σε αυτόν τον τόπο είναι ο ένας γνωστός ή κουμπάρος του άλλου. Θα τον βρούμε αύριο στην εκδήλωση και τον άλλον θα τον χρειαστούμε αύριο για κάτι άλλο. Μετά τον θέλουμε για τις εκλογές και για να μας ψηφίσει. Μετά ελέγχει τον κόσμο και τις χορηγίες. Άρα να μην τους ακουμπήσουμε.

Αυτά νομίζετε δεν είναι γνωστά στην Κύπρο; Τα ξέρω μόνο εγώ στην Πάφο; Εγώ σας λέω πως και οι κομματάρχες τα ξέρουν και τα κόμματα έχουν εγγράψει θέματα στη βουλή όμως κανένας δεν τόλμησε να προχωρήσει. Δημοσιογράφοι ξέρουν, ανώτατοι αξιωματούχοι της αστυνομίας ξέρουν. Τα μεγαλύτερα κυκλώματα στον τόπο μας είναι γύρω από ποδόσφαιρο. Δεν μπορείτε να φανταστείτε σε πόσο βάθος είναι και πόσα εκατομμύρια παίζονται ή πως στήνουν την όλη ιστορία. Τις εκλογές, ποιος θα εκλεγεί, ποιος θα διοριστεί και πως θα γίνει. Αυτοί τα καθορίζουν».

«Εννοείτε σε κάθε σωματείο ξεχωριστά ή στην ΚΟΠ;», ρώτησε ο συνάδελφος στο ΡΙΚ και απάντησε: «Ε βέβαια υπάρχει το Big Boss, ο Big Brother».

Δείτε εδώ το οπτικοακουστικό υλικό με τα πιο πάνω να αναφέρονται από το 1’52’’ και λίγο μετά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ