aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΔίχτυα σε μικρούς έτοιμους για δράση

Δίχτυα σε μικρούς έτοιμους για δράση

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Φυσιολογικά, τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στο προσκήνιο οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, με την ιστορική πρόκριση επί της Σπάρτακ Μόσχας και την κλήρωση με τη Σλόβαν Λίμπερετς.

Ωστόσο, ο Τσάβι Ρόκα δεν σταμάτησε να εργάζεται με στόχο την επιπλέον ενίσχυση. Το πλάνο του δεν άλλαξε και προνοεί την απόκτηση τερματοφύλακα, επιθετικού και μέσου, ενώ υπό προϋποθέσεις ίσως αποκτηθεί και αριστερός μπακ.

Ένας εξ αυτών θα εγγραφεί στον κατάλογο Α και οι άλλοι στον Β. Ψάχνοντας για νεαρούς κάτω των 21 ετών, δεν θέλει να βρει κάποιους που απλώς χρειάζονται εμπειρίες. Αντιθέτως, αναζητεί ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα διεκδικούν θέση στο αρχικό σχήμα.

Προσφάτως μάλιστα είχε πρώτο στη λίστα του τον τρίτο κίπερ της Σάντερλαντ, Μαξιμίλιαν Στρεκ (φωτό). Ο Καταλανός τεχνικός διευθυντής έλαβε αρκετά καλές συστάσεις για τον 20χρονο Πολωνό και ήθελε διακαώς την απόκτησή του. Εντούτοις, πήρε αρνητική απάντηση και ψάχνει άλλον με παρόμοια στοιχεία.

Για τη θέση του σέντερ φορ, παρά το γεγονός ότι το ενδεχόμενο απόκτησης του Νίκου Βέργου δεν έχει κλείσει, ο Ρόκα έχει την προσοχή του και σε άλλους υποψηφίους. Ο 20χρονος Ελλαδίτης φαντάζει δύσκολο ν’ αποκτηθεί για δύο λόγους. Αρχικά είναι η επιθυμία του να αγωνιστεί σε πιο προηγμένο πρωτάθλημα. Έπειτα, μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού Πειραιώς από τη Χάποελ Μπερ-Σεβά στο Τσάμπιονς Λιγκ και τις «παρενέργειές» του, είναι δύσκολο να ασχοληθεί η διοίκησή του με τον δανεισμό του νεαρού.

Από εκεί και πέρα, όπως λένε οι παράγοντες της ΑΕΚ, η θέση του μέσου συγκεντρώνει τις προτιμήσεις για την απόκτηση ποδοσφαιριστή άνω των 21 χρόνων. Ωστόσο, υπογραμμίζουν πως αναλόγως των ποδοσφαιριστών που προτείνονται, είναι πιθανόν να σημειωθεί ανατροπή. Πλέον, έχει περάσει η πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και οι Λαρνακείς λένε πως δεν θέλουν να αργήσουν πολύ να ανακοινώσουν το επόμενο απόκτημά τους.

Κατάλληλες προϋποθέσεις

Την ερχόμενη Τετάρτη είναι προγραμματισμένο το Fan Day της ΑΕΚ στο Μεσαιωνικό Κάστρο Λάρνακας. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 19:30 και μία ώρα αργότερα θα γίνει η παρουσίαση του ρόστερ της σεζόν 2016-17. Λίγες ημέρες μετά τη θριαμβευτική πρόκριση επί της Σπάρτακ, υπολογίζεται πως οι ποδοσφαιριστές θα τύχουν αποθεωτικής υποδοχής, από όσους ΑΕΚτζήδες δώσουν το «παρών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ