aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΔιαιτησία: Ο καθένας το δικό του, κανείς για το κοινό καλό

Διαιτησία: Ο καθένας το δικό του, κανείς για το κοινό καλό

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η διαιτησία, δυστυχώς, σχεδόν κάθε βδομάδα βρίσκεται στο προσκήνιο. Οι διαιτητές με τα λάθη τους, ιδιαίτερα όταν αυτά είναι «χοντρά», δεν αφήνουν περιθώριο στους παράγοντες των συλλόγων να μην αντιδράσουν. Πολλές φορές οι φωνές είναι έντονες. Είναι ένα γεγονός, που πληγώνει την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου μας. Γι’ αυτό και το VAR κρίνεται ως αναγκαίο, είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τους διαιτητές, που αναμένεται να βοηθήσει γενικώς το κυπριακό ποδόσφαιρο. Οι παράγοντες αλλά και ο κόσμος, με την εφαρμογή του, λογικά δεν θα έχουν να λένε για αδικία σε βάρος της ομάδας τους.

Αυτό που ενοχλεί και θα ήταν καλό να κάνουν οι σύλλογοι είναι να δουν το κοινό καλό του αθλήματος και όχι ο καθένας να βλέπει το δικό του. Ναι, να υπερασπίζονται τα συμφέροντα του σωματείου τους αλλά σε θέματα που προέχει το κοινό καλό, ας ενώσουν δυνάμεις. Και όχι να κονταροχτυπιούνται μέσω δηλώσεων ή ανακοινώσεων. Δυστυχώς, για να κερδίσουν και τον κόσμο τους, αρέσκονται σε επικοινωνιακά παιχνίδια. Κάποιες φορές όμως, όταν ξεφεύγουν από τα επιτρεπτά όρια, ενοχλούν το φίλαθλο αίσθημα από τη μια, ενώ ρίχνουν φωτιά από την άλλη και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο.

Δε νομίζουν τα σωματεία ότι είναι καιρός να ενώσουν δυνάμεις και να βοηθήσουν το άθλημα να πάει μπροστά; Είμαι πολύ ρομαντικός, ε; Μάλλον. Δυστυχώς όλα περιστρέφονται γύρω από το προσωπικό συμφέρον, στην προκειμένη περίπτωση αφορά στον κάθε σύλλογο ξεχωριστά. Όπως συμβαίνει παντού δηλαδή, σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας.

Θέλω να πιστεύω πως, κάποια στιγμή, όταν οι παράγοντες των συλλόγων αντιληφθούν πως λειτουργώντας για το κοινό καλό θα επωφεληθεί και η ομάδα τους, θα καθήσουν σ’ ένα τραπέζι και θα αναζητήσουν πραγματικά τις λύσεις. Γιατί με το να φωνάζει ο ένας σήμερα και ο άλλος αύριο, δεν γίνεται δουλειά. Και όσο για την αξιοπιστία, ναι, το VAR θα βοηθήσει, αλλά και πάλι, επειδή είμαστε μια σταλιά τόπος, η προκατάληψη πάντα θα υπάρχει είτε το θέλουμε είτε όχι. Αν υπάρχει κάποιος που πιστεύει το αντίθετο, σίγουρα δεν ζει στην Κύπρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ