aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΔεσμευμένα στην ΚΟΠ τα €200.000 της Ομόνοιας

Δεσμευμένα στην ΚΟΠ τα €200.000 της Ομόνοιας

Η αποζημίωση των ομάδων της πρώτης εξάδας που δεν αγωνίστηκαν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της περσινής σεζόν ήταν η αιτία για να ανάψουν τα «αίματα» κατά τη διάρκεια της Άτυπης Γενικής Συνέλευσης στο συνεδριακό κέντρο του ΓΣΠ. Όταν πάρθηκε απόφαση διακοπής του πρωταθλήματος τον περασμένο Μάιο οι υπόλοιπες ομάδες του πρώτου γκρουπ, πλην της Ανόρθωσης, είχαν συμφωνήσει σε αποζημίωση της ΑΕΛ και της ΑΕΚ.

Σύμφωνα με όσα είπαν οι Αντρέας Σοφοκλέους και Άντρος Καραπατάκης, μόνο ο ΑΠΟΕΛ τήρησε τα συμφωνηθέντα. Η Ανόρθωση ήταν εξαρχής αρνητική, ενώ η θέση του Απόλλωνα ήταν πως από τη στιγμή που αθετήθηκαν άλλοι όροι της συμφωνίας, της πολυσυζητημένης «συμφωνίας κυρίων του Big-6» (σ.σ. μετεγγραφή Παπουλή), δεν πρόκειται να πληρώσει χρήματα. Τα «πυρά» των Σοφοκλέους και Καραπατάκη στράφηκαν προς τον αναπληρωτή πρόεδρο της Ομόνοιας, Δημήτρη Γρηγόρη, για το γεγονός ότι οι πράσινοι θα έπρεπε να αποζημιώσουν από 100.000 ευρώ δύο ομάδες, κάτι που προνοούσε η συμφωνία για όποια ομάδα προκρινόταν σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Total Green» τον περασμένο Νοέμβριο, ο κ. Γρηγόρη είχε δηλώσει πως τα χρήματα της Ομόνοιας είναι δεσμευμένα από την ΚΟΠ με την έγκριση των πρασίνων και εφόσον τηρήσουν τα υπόλοιπα σωματεία τη συμφωνία θα την τηρήσει και το «τριφύλλι». Η θέση αυτή δεν διαφοροποιήθηκε, όμως υπογραμμίζεται η προϋπόθεση ότι θα τηρηθεί από όλα τα σωματεία που εμπλέκονταν στη συμφωνία.

Το γιατί ανέβηκαν οι τόνοι στην Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ και λέχθησαν άσχημοι χαρακτηρισμοί και κατηγορίες για αναπάντητα email το γνωρίζουν μόνο οι άμεσα εμπλεκόμενοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ