aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΔεν βούτηξαν το δακτυλάκι τους στο μέλι, αλλά ολόκληρη την παλάμη

Δεν βούτηξαν το δακτυλάκι τους στο μέλι, αλλά ολόκληρη την παλάμη

Είναι παραδεκτό ότι τα τελευταία δυόμισι-τρία χρόνια περίπου, η βρωμιά με τα στημένα παιχνίδια στην Α’ Κατηγορία, εξαλείφτηκε σε πολύ σημαντικό βαθμό. Θυμηθείτε τι «καμπάνες» έπεφταν ωστόσο όταν αποφάσισε η ΚΟΠ αποφάσισε να… βγάλει τα μαχαίρια, κυρίως μετά από προειδοποιήσεις της ΟΥΕΦΑ.

Μιλάμε, εκείνο το διάστημα κατά το οποίο οι φάκελοι με τους στημένους αγώνες «έπεφταν» σαν βροχή, η μπόχα ήταν τόσο φανερή κι ανυπόφορη (άσχετα αν οι παράγοντες των ομάδων που εμπλέκονταν έλεγαν μπούρδες και δεν παραδέχτηκαν ποτέ τίποτα), που φτάσαμε στο σημείο να ασχοληθεί μαζί μας ο περίφημος «Guardian» (Σεπτέμβριο του 2016) ο οποίος «φιλοξένησε» και δηλώσεις του τότε γενικού γραμματέα της Federbet (διεθνής οργανισμός που έχει ως στόχο την καταπολέμηση των περιπτώσεων στημένων αγώνων) Φρανσέσκο Μπαράνκα.

«Θεωρούμε το κυπριακό πρωτάθλημα ένα από τα πιο βρώμικα στον κόσμο. Επίσης θεωρούμε την Κύπρο ως ένα “σχολείο” στησίματος αγώνων, με πολλούς παίκτες που αγωνίστηκαν στην Κύπρο να εξαγάγουν τον “ιό” του στησίματος αγώνων και σε άλλα πρωταθλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπαράνκα. «Τίποτα δεν αλλάζει. Σε χώρες όπως την Κύπρο δεν είναι πλέον ένα ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, αλλά μια εξάσκηση στησίματος αγώνων. Και μπορώ να πω ότι σίγουρα οι διαιτητές είναι κομμάτι του προβλήματος», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας της Federbet.

Στο ρεπορτάζ του «Guardian» τότε, υπήρχαν και δηλώσεις του προέδρου του Παγκύπριου Συνδέσμου Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ), Σπύρου Νεοφυτίδη. «Μετά την οικονομική κρίση είχαμε μεγάλο πρόβλημα. Πολλές επιχειρήσεις είδαν το ποδόσφαιρο ως μία ευκαιρία να αποκτήσουν χρήματα μέσω παράνομου στοιχήματος. Υπάρχουν 350 ποδοσφαιριστές στην Α’ Κατηγορία, άλλοι 280 στην Β’ και για πολλές ομάδες το στήσιμο αγώνων έγινε τρόπος αύξησης εσόδων. Έλεγαν στους ποδοσφαιριστές ότι έπρεπε να στήσουν αγώνες για να μπορούν να πληρωθούν!», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Νεοφυτίδης και προσθέτει:

«Οι ποδοσφαιριστές  είναι ακόμα ευάλωτοι στα αποτελέσματα της κρίσης -στις αργές πληρωμές συγκεκριμένα-, ενώ σπάνια είναι αρκετό καιρό στο νησί έτσι ώστε να θέλουν να κάνουν την διαφορά. Δυστυχώς το 70% των ποδοσφαιριστών είναι ξένοι και δεν μένουν αρκετό καιρό εδώ έτσι ώστε να μπορέσουμε να επηρεάσουμε και να αλλάξουμε συμπεριφορές».

Υπενθυμίζουμε ότι για να αποσταλεί στην ΚΟΠ φάκελος για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα, σύμφωνα με την Federbet, είναι κατά 99% στημένος. Η βρωμιά με τα στημένα, μεταφέρθηκε φέτος στη Β’ Κατηγορία. Ότι συνέβηκε πριν από δυόμισι-τρία χρόνια στην Α’ Κατηγορία, παρόμοιες καταστάσεις έχουμε φέτος στη δεύτερη σε τάξη κυπριακή ποδοσφαιρική κατηγορία. Ας ελπίζουμε πως θα πέσουν βαριές ποινές μπας και εξαφανιστεί το πρόβλημα

Διότι οι αθεόφοβοι (όσοι εμπλέκονται στα στημένα) δεν τους έφτανε να βουτήξουν το δακτυλάκι τους στο μέλι και να το γλύψουν. Βούτηξαν ολόκληρη την παλάμη τους σε αυτό…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ