aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΔεν την πτοεί το «όχι» της Σαραγόσα για τον Βερδάσκα

Δεν την πτοεί το «όχι» της Σαραγόσα για τον Βερδάσκα

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Εξ αρχής η πρόθεση του τεχνικού διευθυντή της ΑΕΚ, Άντερ Μουρίγιο, ήταν να ενισχύσει το έμψυχο δυναμικό με ποιοτικούς παίκτες και όχι να κάνει μετεγγραφές για χάρη των μετεγγραφών. Η καθυστέρηση που παρατηρείται έγκειται στο γεγονός ότι αναζητεί για επιλογές από το… πάνω ράφι. Όπως είναι αυτή του 22χρονου Πορτογάλου κεντρικού αμυντικού, Ντιόγκο Σόουζα Βερδάσκα.

Τα τελευταία δυο χρόνια αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας με τα χρώματα της Σαραγόσα, μετρώντας 59 συμμετοχές και τρία γκολ. Μάλιστα, είχε συμμετοχές σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας, ενώ έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην Πόρτο, όπου έπαιξε σε πολλά ματς στη δεύτερη ομάδα. Έχει ύψος 1.85 και η χρηματιστηριακή του αξία στο transfermarket είναι στις 500.000 ευρώ.

Ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η ΑΕΚ κατέθεσε πρόταση για να τον αποκτήσει από τη Σαραγόσα, όμως κρίθηκε ως μη ικανοποιητική η προσφορά (πιθανόν να συμπεριλήφθηκε σε αυτήν και ποσοστό μεταπώλησης). Ο Βερδάσκα είναι εκτός πλάνων της Σαραγόσα, παρόλο που διατηρεί ακόμη χρόνο συμβόλαιο. Η ομάδα της Λάρνακας αναμένεται να επανέλθει με νέα ή πρόταση για να κάνει δικό της τον ποδοσφαιριστή. Η Σαραγόσα, πάντως, εάν δεν ικανοποιηθεί οικονομικά, δεν θα δώσει τη συγκατάθεσή της. Πάντως, λέγεται ότι την περίπτωσή του εξετάζουν και άλλες ομάδες.

Αυτό που ξεχωρίζει μέσα από τις κινήσεις του Μουρίγιο είναι η πρόθεση για ανανέωση του ρόστερ με νεαρούς παίκτες που έχουν προοπτική και μεταπωλητική αξία. Δεν είναι τυχαίο που καθυστερεί, κυνηγώντας περιπτώσεις δύσκολες, οι οποίες χρίζουν λεπτών χειρισμών για να προκύψουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η ΑΕΚ λογικά θα επανέλθει για τον Βερδάσκα, όμως είναι άγνωστο αν η Σαραγόσα θα ικανοποιηθεί από το οικονομικό κομμάτι ώστε να ανάψει το πράσινο φως.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ