aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΔεν τελειώνουν οι μετεγγραφές – Τι προνοεί η προκήρυξη για τις κυπριακές ομάδες

Δεν τελειώνουν οι μετεγγραφές – Τι προνοεί η προκήρυξη για τις κυπριακές ομάδες

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (31/8) ολοκληρώνεται η μετεγγραφική περίοδος του καλοκαιριού, όμως, υπάρχει ακόμα «παράθυρο» ενίσχυσης για τις κυπριακές ομάδες.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος οι ομάδες της Α’ Κατηγορίας έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν ποδοσφαιριστή από άλλη κυπριακή ομάδα μέχρι την Δευτέρα (3/9), καθώς η τελευταία ημέρα της μετεγγραφικής περιόδου ήταν Σάββατο και το σαββατοκύριακο τα γραφεία της ΚΟΠ είναι κλειστά.

Επίσης, οι ομάδες έχουν το δικαίωμα για απόκτηση άνεργων ποδοσφαιριστών μέχρι και την Παρασκευή (9/9), οπότε και θα πρέπει να καταθέσουν στην Κυπριακή Ομοσπονδία τον τελεσίδικο κατάλογό τους με τους 15 ξένους και κοινοτικούς που θα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στο κυπριακό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τι αναφέρει η προκήρυξη

«Κάθε σωματείο θα είναι υπεύθυνο να υποβάλλει στην ΚΟΠ κατάλογο ποδοσφαιριστών Α (Κατάλογος Α) και κατάλογοποδοσφαιριστών Β (Κατάλογος Β). Σε κάθε κατάλογο θα πρέπει να καταγράφονται για κάθε ποδοσφαιριστή, το όνομα του, ο σταθερός αριθμός της φανέλας του, ο αριθμός δελτίου ταυτότητας ΚΟΠ, η ημερομηνία γέννησης του, η εθνικότητα του και κατά πόσο είναι ερασιτέχνης ή επαγγελματίας.

Στον Κατάλογο Α θα πρέπει απαραίτητα να εγγράφονται και τουλάχιστον 10 ποδοσφαιριστές που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ, διαφορετικά ο μέγιστος αριθμός των 25 επαγγελματιών ποδοσφαιριστών θα πρέπει να μειωθεί κατά τον αριθμό που υπολείπεται για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 10 ποδοσφαιριστών.

Ο Κατάλογος Α θα πρέπει να υποβάλλεται με φαξ ή email (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) στην ΚΟΠ με κοινοποίηση στα Σωματεία που λαμβάνουν μέρος στο Πρωτάθλημα στις πιο κάτω ημερομηνίες μόνον. Σε περίπτωση που η κοινοποίηση στα Σωματεία δεν αποσταλεί εμπρόθεσμα, δεν αποτελεί λόγο ένστασης.

10.1. Οποιαδήποτε ημέρα Παρασκευή (μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι) εντός του Αυγούστου,

10.2. Στις 06 Σεπτεμβρίου 2019 10.3.

Παράλειψη Σωματείου να υποβάλει Κατάλογο Α στις πιο πάνω ημερομηνίες συνεπάγεται ότι το Σωματείο θα αγωνίζεται με τους ποδοσφαιριστές που ήταν εγγεγραμμένοι στον τελευταίο κατάλογο που υποβλήθηκε.

12. Άνεργοι Ποδοσφαιριστές μπορούν να εγγράφονται μόνο μέχρι τις 06.09.2019, νοουμένου ότι δεν συμπληρώθηκε το ρόστερ της ομάδας όπως προβλέπεται πιο πάνω. ∆εν μπορούν να μεταγράφονται άνεργοι ποδοσφαιριστές σε αντικατάσταση άλλου ποδοσφαιριστή.

13. Κανένα Σωματείο δεν θα δικαιούται να προβαίνει σε αλλαγή του Καταλόγου Α, συμπλήρωση του ή αντικατάσταση ποδοσφαιριστή μετά τις 06 Σεπτεμβρίου 2019. Εξαιρούνται περιπτώσεις μεταγραφής η οποία ενώ έχει νομότυπα υποβληθεί υπάρχει καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της για την οποία όμως καθυστέρηση δεν φέρει ευθύνη το Σωματείο. Έκτακτα η Εκτελεστική Επιτροπή μπορεί να επιτρέψει μία φορά κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου εκτός μεταγραφικών περιόδων την αντικατάσταση ενός τερματοφύλακα με άνεργο τερματοφύλακα, δεδομένου ότι έχει έμπρακτα πεισθεί ότι τερματοφύλακας που ευρίσκεται στον Κατάλογο Α έχει τραυματιστεί και δεν μπορεί να αγωνίζεται για διάστημα πέραν των 3 μηνών και θα εξεταστεί από ιατρό που θα υποδείξει η Ομοσπονδία για επιβεβαίωση των πιο πάνω.

14. ∆ιαγραφή ποδοσφαιριστή μπορεί να γίνει μετά τις 06 Σεπτεμβρίου 2019 δεδομένου ότι το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή με το Σωματείο έπαυσε να ισχύει. ∆εν επιτρέπεται η συμπλήρωση της κενής θέσης ποδοσφαιριστή που θα δημιουργηθεί στον Κατάλογο Α μετά από διαγραφή ποδοσφαιριστή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ