aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΔεν τα παρατά για Σπόλιαριτς η ΑΕΚ, προϋπήρχε το ενδιαφέρον!

Δεν τα παρατά για Σπόλιαριτς η ΑΕΚ, προϋπήρχε το ενδιαφέρον!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Την προσθήκη ενός σπουδαίου ταλέντου και ενός ποδοσφαιριστή που έκανε εξαιρετική σεζόν πέρσι επιθυμεί διακαώς να ολοκληρώσει η ΑΕΚ. Ο λόγος για τον Ματίας Σπόλιαριτς, ο οποίος ανήκει στον Απόλλωνα και την περσινή χρονιά κατέγραψε 30 συμμετοχές και σκόραρε 8 φορές με τη φανέλα της Αλκής Ορόκλινη. Μάλιστα, οι εξαιρετικές του εμφανίσεις είναι αυτές που έφεραν και την κλήση του στην εθνική ομάδα ανδρών για πρώτη φορά.

Ο Σπόλιαριτς βρίσκεται στο μετεγγραφικό στόχαστρο της ΑΕΚ εδώ και εβδομάδες, μιας και ο Άντερ Μουρίγιο θεωρεί ότι είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να δώσει πολλά, «δένοντας» με το σύνολο. Η ισπανική του παιδεία, άλλωστε, είναι άλλο ένα θετικό στοιχείο, μιας και ο Ματίας είχε περάσει από τις ακαδημίες της Ατλέτικο Μαδρίτης, με την οποία έφθασε να προπονείται μέχρι και με την πρώτη ομάδα. Επίσης, είχε πέρασμα από τη δεύτερη ομάδα της Τολέδο.

Ο παίκτης ανήκει στον Απόλλωνα μέχρι και τον Μάιο του 2020 και η ΑΕΚ έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στην ομάδα της Λεμεσού για να αποκτήσει τα δικαιώματά του. Πρόταση η οποία δεν ικανοποιεί τον Απόλλωνα σε πρώτη φάση, όμως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. Αξίζει να αναφερθεί ότι η επιλογή Σπόλιαριτς δεν ήρθε στο προσκήνιο για την ΑΕΚ μετά την αρνητική έκβαση με τους Αρτυματά και Κατελάρη. Προϋπήρχε ενδιαφέρον.

Ο ποδοσφαιριστής είχε δεχθεί πρόσφατα για πρόταση ανανέωσης από τον Απόλλωνα, χωρίς να δώσει ακόμη απάντηση. Κάτι που δείχνει ότι σκέφτεται το μέλλον του μακριά από τη Λεμεσό και η ΑΕΚ είναι μία ομάδα η οποία δεν τον αφήνει αδιάφορο. Ο Ματίας είναι θετικός για να μετακομίσει στη Λάρνακα. Θα αγωνισθεί σε επίσης μεγάλη ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους, έχοντας όμως πιο ουσιαστικό ρόλο και περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Ο Μουρίγιο θεωρεί ότι είναι παίκτης που μπορεί να κρατήσει μπάλα, να μοιράσει παιχνίδι, αλλά και να σκοράρει. Έχει τα στοιχεία που θέλει για «οκταροδεκάρι». Σε περίπτωση απόκτησης του Σπόλιαριτς θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραμείνει ο Λαρένα. Αυτή τη στιγμή ο πολύπειρος μέσος είναι στο περίμενε των εξελίξεων, αλλά και των αποφάσεων που θα παρθούν. Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΑΕΚ έχει καταθέσει κι άλλες προτάσεις σε Κύπριους και ξένους ποδοσφαιριστές, αναμένοντας απαντήσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ