aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΔεν σταματάει με τίποτα και πουθενά! (pics & video)

Δεν σταματάει με τίποτα και πουθενά! (pics & video)

Η ΑΕΚ δεν σταματάει πουθενά και με τίποτα! Η έκτη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στο φετινό πρωτάθλημα είναι γεγονός, αφού κέρδισε και τη Νέα Σαλαμίνα στο «DIMCO Αμμόχωστος – Επιστροφή» με 1-0 (22’ Μπαρέρα), πήρε ένα σπουδαίας σημασίας τρίποντο και παρέμεινε στην κορυφή διατηρώντας τη διαφορά στους δύο πόντους από τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ (δείτε εδώ το live της αναμέτρησης).

Παράλληλα, ξόρκισε την κατάρα των 15 ετών χωρίς νίκη στο γήπεδο των ερυθρόλευκων. Όσο κι αν προσπάθησε η Νέα Σαλαμίνα που είχε αρκετά καλή παρουσία, δεν κατάφερε να σώσει τουλάχιστον την… παρτίδα και παραμένει στους πέντε βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Ορεξάτα άρχισαν στο παιχνίδι οι δύο ομάδες, οι οποίες έριξαν αρκετό βάρος από το πρώτο λεπτό, κάτι που αναμενόταν άλλωστε κοιτάζοντας και μόνο τις συνθέσεις πριν αρχίσει η αναμέτρηση. Καλές προϋποθέσεις για γκολ δημιουργήθηκαν εκατέρωθεν, όχι όμως η μεγάλη φάση.

Η ομάδα που ευτύχισε να προηγηθεί ήταν η ΑΕΚ με τον Μπαρέρα στο 22’, όταν ο Ισπανός εξτρέμ σκόραρε με σουτ εντός περιοχής, έπειτα από μπαλιά του συμπατριώτη του Τέτε. Μετά το γκολ η Νέα Σαλαμίνα αντέδρασε έως έναν βαθμό και απώλεσε κάποιες καλές φάσεις με τους Μακρίεφ, Μάατσι και Τσούριουριτς.

Στην επανάληψη η Σαλαμίνα ήταν η ομάδα που άσκησε περισσότερη πίεση, με τον Στάικο Βεργέτη να δίνει εντολή στους ποδοσφαιριστές του να ανεβαίνουν ψηλά, έπειτα από κάποιες αλλαγές που έκανε, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει στις φάσεις που είχε με Παύλου και Τσούριουριτς κυρίως. Η ΑΕΚ διαφύλαξε το προβάδισμά της, αλλά επεδίωξε και αυτή με τη σειρά της να απειλήσει με οργανωμένες αντεπιθέσεις, όμως, ο Βεσελόφσκι ήταν σε καλή βραδιά και δεν επέτρεψε να παραβιαστεί για δεύτερη φορά η εστία του. Με αυτά και αυτά, το σκορ παρέμεινε αναλλοίωτο.

Νέα Σαλαμίνα (Στάικος Βεργέτης): Βεσελόφσκι, Τσαμπούρης, Κούσουλος, Άντονιτς, Τσίνα, Σκοπελίτης, Τσούριουριτς (82’ Α. Κωνσταντίνου), Μαάτσι, Αβελάιρας (67’ Παύλου), Κολοκούδιας (57’ Πεδρίτο), Μακρίεφ.

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδίακεθ): Μίνιο, Ορτίθ, Μοϊσόφ (72’ Καταλά), Μουρίγιο, Γκαρίδο, Μπαρέρα, Λαρένα, Λαμπάν, Τέτε (25’ Χαραλαμπίδης), Τομάς, Άλβες (88’ Μπόλιεβιτς).

Γήπεδο: «DIMCO Αμμόχωστος – Επιστροφή»

Σκόρερ: 22’ Μπαρέρα.

Κίτρινες: 58’ Τσίνα, 62’ Κούσουλος / 29’ Ορτίθ.

Αποβολές: -.

Διαιτητής: Κώστας Ψευδιώτης.

Α’ βοηθός: Χαράλαμπος Γεωργίου.

Β’ βοηθός: Γιώργος Σάββα.

Τέταρτος: Ανδρέας Ορθοδόξου.

Παρατηρητής: Μιχάλης Λοΐζου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ