aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΔεν πεθαίνει έτσι απλά, θα παλέψει! (pics)

Δεν πεθαίνει έτσι απλά, θα παλέψει! (pics)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Λίγο η ατυχία, λίγο η αστοχία και λίγο ο… προκλητικός Γάλλος διαιτητής δεν επέτρεψαν στην ΑΕΚ ένα καλό σκορ απέναντι στη Σλόβαν, που σκόραρε από στατική φάση και με το 0-1 είναι, πλέον, το φαβορί για την πρόκριση.

Η ομάδα της Λάρνακας προσπάθησε (κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο) και παρά το γεγονός πως αγωνίστηκε με ποδοσφαιριστή λιγότερο (δύο κίτρινες ο Ορτίθ) ήταν καλύτερη από τους Τσέχους, είχε δοκάρι με το δυνατό σουτ του Λαρένα στο 85′, όμως τελικά δεν μπόρεσε να σκοράρει έστω και μία φορά για να αυξήσει τις πιθανότητες της ενόψει του επαναληπτικού.

Από την πλευρά της, η Σλόβαν απέδειξε πως δεν είναι κακή ομάδα όσο κάποιοι θα υπολόγιζαν. Με σωστό αγωνιστικό πλάνο, έβαλαν δύσκολα στην ΑΕΚ, στο πρώτο ημίχρονο, περιόρισαν αισθητά τα ατού της και εκτός από το γκολ του Κουφάλ στο 29′ είχαν άλλες 3-4 πολύ καλές ευκαιρίες (αποκορύφωμα τα δύο δοκάρια) για να σκοράρει ξανά.

Κακό παιχνίδι από τον Γάλλο διαιτητή, Ρουντί Μπουκέτ, ο οποίος ανέχτηκε το σκληρό παιχνίδι των Τσέχων και τις πολλές καθυστερήσεις στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ μπορεί η αποβολή του Ορτίθ να ήταν σωστή, αλλα σίγουρα και οι φιλοξενούμενοι θα έπρεπε να μείνουν και αυτοί με ποδοσφαιριστή λιγότερο.

Όπως και να έχει, η ΑΕΚ μπορεί να ηττήθηκε, αλλά δεν θα πεθαίνει έτσι απλά και το απέδειξε και στον προηγούμενο γύρο κόντρα στη Σπαρτάκ Μόσχας εκτός έδρας. Διατηρεί τις δικές της ελπίδες και θα της κυνηγήσει σε μία εβδομάδα στη Τσεχία.

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Μινιό, Τρουγιόλς (34′ Χαραλάμπους), Μουρίγιο, Μοϊσόφ, Ορτίθ, Τέτε (82′ Ακοράν), Μπόλιεβιτς, Λαρένα, Τομάς, Τρισκόφσκι, Άλβες (75′ Χαραλαμπίδης).

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Χένρι Ταρπισόφσκι): Ντούβπρβακ, Κούφαλ, Χόβορκα, Πόκορνι, Μπαρτοσάκ (70′ Σούκενικ), Σίκορα, Φόλπρεχτ, Μπρέιτε (84′ Κουμπίσνικ), Βουκχ (60′ Ναβρατίλ), Μπαρτλ, Κομπλιτσένκο.

Σκόρερ: Κούφαλ 29′

Κίτρινες: Λαρένα, Μοϊσόφ, / Κουφάλ, Βουκχ, Σίκορα, Χόβορκα, Φόλπρεχτ, Κομπλιτσένκο

Αποβολές: Ορτίθ (2η κίτρινη)

Γήπεδο: «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Θεατές: 6000

Διαιτητής: Ρουντί Μπουκέτ (Γαλλία)

Α’ Βοηθός: Γκιλαούμ Ντεμπάρτ

Β’ Βοηθός: Σιρίλ Γκριγκόρ

4ος: Φρανκ Σνάιντερ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ