aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΔεν κολλά τίποτε πάνω τους

Δεν κολλά τίποτε πάνω τους

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Από το κακό στο χειρότερο. Η διαιτησία βρίσκεται για άλλη μια αγωνιστική στο προσκήνιο. Αυτή τη φορά «έκλεψε τις εντυπώσεις» με τις αποφάσεις του ο Νεόφυτος Νεοφύτου, επιβεβαιώνοντας πως δεν έχει την προσωπικότητα και είναι αδύναμος ως διαιτητής με τον (κακό) τρόπο που διαχειρίστηκε τον αγώνα στο «Τάσος Μάρκου».

Η διαιτησία, λοιπόν, με τις αποφάσεις της, κατάφερε και πάλι να προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις. Κακά τα ψέματα, είναι κάτι που πληγώνει το κυπριακό ποδόσφαιρο και παρά τις ενέργειες της Ομοσπονδίας, δεν διαφοροποιείται το σκηνικό. Πέρσι, θα έλεγα πως είχαμε καλές διαιτησίες και δόθηκε η εντύπωση ότι μπήκε το νερό στ’ αυλάκι. Μάταια όμως. Το φετινό ξεκίνημα είναι άκρως αντίθετο και αρνητικό.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, μετά τους αγώνες της 3ης αγωνιστικής και αφού ήταν έντονα τα παράπονα, θέλησε να επιστήσει την προσοχή των διαιτητών που ορίστηκαν στους αγώνες της 4ης αγωνιστικής. Κάποιοι όμως δεν ανέλαβαν τις ευθύνες τους και ήλθε καπάκι η κακή διαιτησία του Νεοφύτου, κατά κύριο λόγο. Κάποιοι διαιτητές με τις αποφάσεις τους τα γκρεμίζουν όλα, όποιες κι αν είναι οι ενέργειες που γίνονται για βελτίωση της διαιτησίας. Μάλιστα, επισκιάζουν και τις καλές διαιτησίες. Γιατί υπάρχουν και τέτοιες, όπως ήταν αυτή του Λούκα Σωτηρίου στο ντέρμπι Ομόνοια – Απόλλων. Δυστυχώς, είναι διαιτητές που δεν κολλά τίποτε πάνω τους, τα λάθη τους προκαλούν και παράλληλα οι φωνές όλο και πυκνώνουν. Και ακόμη είμαστε στην αρχή.

Διαβάστε επίσης: «Άγρια» δημόσια κόντρα Μερκή – Απολλωνιστών με ειρωνείες και «καρφιά»

Στον ορίζοντα ξεπροβάλλει η εισαγωγή του VAR στο Κυπριακό Πρωτάθλημα. Μια επένδυση από την Ομοσπονδία, που δείχνει την πρόθεσή της για βελτίωση του προϊόντος. Να αυξηθεί η αξιοπιστία και να αντιμετωπιστεί με αυτό τον τρόπο η προκατάληψη. Γι’ αυτό ας βοηθήσουν και οι διαιτητές την κατάσταση. Ας δείξουν μεγαλύτερη ευαισθησία, επαγγελματισμό και συγκέντρωση σε αυτό που κάνουν. Όσο είναι νωρίς όμως, γιατί το ποδόσφαιρό μας δεν σηκώνει άλλες κακές διαιτησίες, λάθη που δεν μπορείς να τα δικαιολογήσεις ως ανθρώπινα. Γιατί και η διαιτησία, δυστυχώς, είναι ένας από τους βασικούς λόγους αποχής του κόσμου από τα γήπεδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ