aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΔεν κάναμε πρόληψη, ας κάνουμε θεραπεία

Δεν κάναμε πρόληψη, ας κάνουμε θεραπεία

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το θέμα με τις διευκολύνσεις των «Ευρωπαίων» μας με αναβολές αγώνων πρωταθλήματος δεν είναι σημερινό, ούτε χθεσινό ούτε προχθεσινό. Απλώς παλαιότερα μιλούσαμε για μία ομάδα και μία αγωνιστική, κάτι που δεν ενοχλούσε τόσο. Τα τελευταία χρόνια, όμως, με τη συμμετοχή ταυτοχρόνως δύο ή τριών κυπριακών ομάδων στα πλέι οφ των διοργανώσεων της UEFA, που προϋποθέτει αναβολή δύο ή τριών αγώνων στις πρώτες δύο αγωνιστικές, έχει παρατραβήξει το θέμα. Ε, με τη χθεσινή αναβολή και του ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση, υπό την υποψία μάλιστα ίδιας μοίρας για το Απόλλων-ΑΠΟΕΛ, πάει, το πρωτάθλημα γίνεται άνω-κάτω για τα καλά.

Χαιρετίζω την πληροφορία που διέρρευσε χθες, σχετικά με προβληματισμό της ΚΟΠ και για σκέψεις κατάργησης του κανονισμού από την επόμενη σεζόν (2020-21). Αφού τουλάχιστον δεν κάναμε πρόληψη της «ασθένειας», ας κάνουμε την κατάλληλη θεραπεία, να τελειώνουμε. Θα περιμένουμε να δούμε, βεβαίως, τι θα αποφανθεί η ποδοσφαιρική ομοσπονδία το ερχόμενο καλοκαίρι. Για την τρέχουσα σεζόν, όμως, είμαστε καταδικασμένοι όλοι να υποστούμε τις συνέπειες της πρόνοιας στην προκήρυξη του τρέχοντος πρωταθλήματος. Θα… σφιχτούμε, να περάσουμε.

Ασφαλώς, το θέμα δεν είναι μόνο ο ΑΠΟΕΛ, καθώς κάθε χρόνο όποια ομάδα έκρινε ότι ήταν αναγκαία η διευκόλυνση, έκανε χρήση του δικαιώματος. Άλλωστε, γλυτώνει την επιβάρυνση στους μήνες του Οκτωβρίου και τη βρίσκει μπροστά του τον Ιανουάριο. Άλλωστε, δείτε τα χειμερινά ματς της ΑΕΚ και του Απόλλωνα στο προηγούμενο πρωτάθλημα, αφού ολοκληρώθηκε η συμμετοχή τους στους περσινούς ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Άρχισε η κόπωση, συσσωρεύτηκαν οι τραυματισμοί και έχασαν πολύτιμους βαθμούς, που στοίχισαν στη συνέχεια.

Όπως και να έχει, ας ελπίσουμε ότι με τη νέα σεζόν θα δοθεί ένα τέλος στις αναβολές. Για να πάψουν οι αλλοπρόσαλλες σειρές των αγώνων, οι πλασματικές βαθμολογίες, η διαφοροποίηση (αγωνιστικών) δεδομένων και το μπέρδεμα με το πότε παίζει ο ένας και πότε ο άλλος. Να επιστρέψουμε δηλαδή σε ένα κανονικό πρωτάθλημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ