aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Δεν είδα την κατάθεση Παπασταύρου – Θα πάμε στον ΠτΔ να δώσουμε ένα τέλος»

«Δεν είδα την κατάθεση Παπασταύρου – Θα πάμε στον ΠτΔ να δώσουμε ένα τέλος»

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έχει την ερχόμενη βδομάδα η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού. Μιλώντας στον Super Sport FM ο πρόεδρος της, Αντρέας Παπαχαραλάμπους άφησε για άλλη μία φορά αιχμές για τον τρόπο που ενεργεί ο ερευνών λειτουργός και μέλος της Επιτροπής, Χάρης Σαββίδης. Τόνισε ότι γίνονται καταγγελίες σε άτομα και όχι στην Επιτροπή, ενώ σχετικά με τις καταγγελίες του πρόεδρου της Ομόνοιας, Σταύρος Παπασταύρου, ισχυρίστηκε πως ο κ. Σαββίδης αρνείται να του τις κοινοποιήσει.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για τα προβλήματα στη διαιτησία: «Προβλήματα υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρξουν. Πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια όλοι για να τα μειώσουμε. Φαίνεται η απουσία της επιτροπής διαιτησίας. Δέχτηκε άμεσα επίθεση από παράγοντες και μη, αλλά δεν είχαν κατανοήσει τον ρόλο της. Η επιτροπή ήταν αρωγός του αθλήματος και όχι διώκτης. Τα άτομα είναι δύο, εγώ και ο κ. Σαββίδης. Η επιτροπή αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί. Ο καθένας μπορεί να κάνει την καταγγελία του, όμως το λάθος είναι πως αυτές γίνονται σε άτομα και όχι στην επιτροπή. Η καταγγελία πρέπει να γίνει απευθείας στον Πρόεδρο Δεοντολογίας του Αθλητισμού. Πρέπει να γίνει και να αξιολογηθεί από την επιτροπή».

Έχουν γίνει καταγγελίες όλο αυτό το διάστημα που η Επιτροπή δεν λειτουργεί; «Έχουν προκύψει καταγγελίες, όμως δεν ήταν κάτι τόσο σημαντικό. Ήρθε σε επαφή μαζί μας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε συνάντηση για να δώσουμε ένα τέλος. Αν δεν κάναμε σωστή διαχείριση για να λειτουργήσει η επιτροπή, δεν φταίει το άθλημα. Καμία υπόθεση δεν μπορεί να προχωρήσει μέχρι να ολοκληρωθεί ο αριθμός της επιτροπής Δεοντολογίας και αθλητισμού, μέχρι να γίνει η συνάντηση».

Για τις καταγγελίες Παπασταύρου, είπε: «Εγώ, μέχρι σήμερα δεν έχω δει την κατάθεση του κ. Παπασταύρου. Δεν μπορεί να αρνείται ένα μέλος να δώσει την κατάθεση στα υπόλοιπα μέλη και στον Πρόεδρο. Την ζητήσαμε και αρνείται, λέει ότι ο κ. Παπασταύρου του είπε να μην την μοιραστεί».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ