aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΔεν αφήνεις τόσο εύκολα τον Άλβες

Δεν αφήνεις τόσο εύκολα τον Άλβες

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Την πόρτα της εξόδου στον Αντρέ Άλβες άνοιξαν στην ΑΕΚ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ομάδας, ο Βραζιλιάνος τέθηκε εκτός πλάνου, ήδη ενημερώθηκε για την πιο πάνω εξέλιξη και είναι θέμα χρόνου να προκύψει το διαζύγιο. Την ίδια ώρα ο Ρόκα κινείται για άλλον επιθετικό και «παίζει» δυνατά το όνομα του 30χρονου Σλοβάκου Έρικ Γιέντρικσεν και του Γάλλου Φλοριάν Τολεμές.

Πραγματικά προκαλεί τεράστια απορία πώς ο τεχνικός διευθυντής σε συνεργασία φαντάζομαι με τον προπονητή, δεν επιθυμούν την παραμονή του Άλβες στην ομάδα τους. Ενός επιθετικού που αποδειγμένα έχει το γκολ και είναι ιδιαίτερα παραγωγικός.

Απλώς να υπενθυμίσω πως πέρσι ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 19 γκολ, ενώ στο πέρασμά του από την Ομόνοια τη σεζόν 2012–13 είχε πετύχει 16 γκολ. Επίσης, την τριετία 2009–12 με τη φανέλα της Βίντεοτον, στην Ουγγαρία, είχε ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα 55 φορές!

Ακόμη και φέτος, που μπορεί να μην έχει την πιο παραγωγική σεζόν, πέτυχε 7 γκολ, 6 στο πρωτάθλημα και 1 στο κύπελλο κι ας μην είναι βασικός ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό. Ως Βραζιλιάνος είναι και της ψυχολογίας και από τη στιγμή που θα διαπίστωσε ότι παραγκωνίζεται από τον προπονητή του, λογικά μειώθηκε και η απόδοσή του και η ευκολία με την οποία έβλεπε προηγουμένως δίχτυα.

Το σίγουρο είναι πως δεν αφήνεις με τόσο μεγάλη ευκολία έναν επιθετικό όπως τον Άλβες να φύγει, μάλιστα στο μέσο της σεζόν, μια δύσκολη περίοδο για να τον αντικαταστήσεις τουλάχιστον επάξια. Δεν λέω, μπορεί ο ποδοσφαιριστής που θα αποκτηθεί να αποδειχθεί καλύτερος αλλά ποιος δίνει τη συγκατάθεσή του για κάτι τέτοιο.

Απλώς να επισημάνω ότι με τον Άλβες στην κορυφή της επίθεσης και τους Τρισκόφσκι και Τέτε ως εξτρέμ, η ΑΕΚ έκανε εξαιρετικά παιχνίδια και ήταν παραγωγική. Σαφώς και αρμόδιοι είναι οι Ρόκα και Ιδιάκεθ. Αυτοί λαμβάνουν τις αποφάσεις και αυτοί κρίνονται για τις επιλογές τους. Ο χρόνος θα δείξει εάν θα δικαιωθούν ή όχι για την απόφασή τους να αποχωρήσει ο Άλβες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ