aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΔέλλας: «Με πήραν κάποιοι από Κύπρο αν θα με ενδιέφερε να αναλάβω, αλλά…»

Δέλλας: «Με πήραν κάποιοι από Κύπρο αν θα με ενδιέφερε να αναλάβω, αλλά…»

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ (ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ)

Κάθε φορά που ο Τραϊανός Δέλλας έμενε χωρίς ομάδα στην προπονητική του καριέρα (όταν αποχώρησε από ΑΕΚ και Ατρόμητο συγκεκριμένα), διάφορες παρασκηνιακές στήλες σε ελληνικές ιστοσελίδες και εφημερίδες, τον έβαζαν στο στόχαστρο κυπριακών ομάδων (γράφτηκε κάτι στο παρελθόν για Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ).

Κληθείς να σχολιάσει χθες στον ραδιοσταθμό ρου Δημοσιογραφικού μας Ομίλου, Active 107.4 & 102.5, ξεκαθάρισε ότι ποτέ δεν υπήρχε τίποτα επίσημο, παρά μόνο δέχθηκε κάποια τηλέφωνα.

«Δεν είχα κάποια επαφή με επίσημα άτομα ομάδων, με έπαιρναν διάφοροι και με ρωτούσαν όταν δεν είχα ομάδα αν ήθελα να έρθω στην Κύπρο, αυτό πάντα συμβαίνει, αλλά επίσημα δεν είχα κάτι. Δεν λέω ψέματα. Με μία ομάδα στην Αίγυπτο κάναμε μια συνάντηση, αλλά δεν το επέτρεψαν οι συνθήκες να προχωρήσει σε κάποια συμφωνία αυτό», είπε απαντώντας στην εκπομπή «Βάλε ένα Γκολ» με τους Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου.

Για την πρώτη αποχώρηση του από την ΑΕΚ, είπε: «Ήταν κάτι που ενόχλησε εμένα και την αξιοπρέπεια μου και αποφάσισα να αποχωρήσω. Δεν είχε να κάνει με το ποδόσφαιρο. Όταν ανέλαβα, ανέλαβα περισσότερο συναισθηματικά. Δούλεψα με πολλούς νεαρούς. Έγιναν διάφορα. Όταν η ομάδα έπεσε κι ανέλαβε ο Μελισσανίδης με πήρε και έτσι εμπλάκηκα στο θέμα ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική. Ήταν πολύ δύσκολο, παρόλα αυτά με πολλή δουλεία, ηρεμία, ταπεινότητα, καταφέραμε να ανεβάσουμε την ομάδα Α’ Εθνική και το κάναμε όμορφα με βασικό κορμό, βγάλαμε παίκτες και αυτήν την φιλοσοφία και τον δικό μου τρόπο παιχνιδιού προσπαθώ να περάσω όπου πάω».

Διαβάστε επίσης: Δέλλας: Γιατί παρεξηγήθηκε στην Ανόρθωση, τι απάντησε για τα «Οκτωβριανά»

Αν υπάρχουν Έλληνες αμυντικοί που θαυμάζει σήμερα απάντησε: «Κώστας Μανωλάς και Σωκράτης Παπασταθόπουλος, τους είχα μαζί μου μικρούς, παίξανε δίπλα μου και πραγματικά τους θαυμάζω που διαπρέπουν στο εξωτερικό και κάνουν αυτή την καριέρα. Ο καθένας χτίζει μέσα από ευκαιρίες και βιώματα. Δεν μπορώ να βλέπω ένα παιδί να προσπαθεί και να μην του δώσω ευκαιρία. Αυτό πρέπει να σκέπτονται όταν τους δοθεί η ευκαιρία, πως πρέπει να δουλέψουν σκληρά για είναι έτοιμοι μόλις χρειαστεί. Ευκαιρίες δεν δίνονται κάθε μέρα και πρέπει να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Και ο Τσιμίκας έχει όλα τα στοιχεία του σύγχρονου μπακ. Κάθε θέση έχει απαιτήσεις και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Και αυτός και ο Γιαννούλης μπορούν να κάνουν μεγάλη καριέρα. Καλοί ακραίοι μπακ αμυντικά και επιθετικά και γρήγοροι. Στο ποδόσφαιρο η θέση του ακραίου μπακ είναι πολύ απαιτητική».

Διαβάστε επίσης: Δέλλας στον Active: «Θάψαμε το “εγώ” μας για να κυριαρχήσει το “εμείς”»

Και ακολούθως συμβούλεψε τους νεαρούς που θέλουν να παίξουν μπάλα: «Αν θες να παίξεις μπάλα, όπως έλεγε κι ένας παλιός προπονητής μου, θέλει υπομονή και επιμονή. Μεγαλώνοντας τήρησα κατά γράμμα αυτά που με συμβούλευε και έμαθα ότι πρέπει να έχουμε και έλεγχο συναισθημάτων, επειδή με τα “up and down” που παρουσιάζονται στην καριέρα σου, κινδυνεύεις να χάσεις τον δρόμο σου και ποδοσφαιρικά και ως άνθρωπος. Στους παίκτες μου λέω “δουλέψτε στο γήπεδο, αλλά δουλέψτε και στο ανθρώπινο κομμάτι με τους συμπαίκτες σας και με όλους γύρω σας”. Όταν σταματάει ο ποδοσφαιριστής να παίζει μπάλα, συνεχίζει ως άνθρωπος. Δεν είχα κάποιο απωθημένο. Θα έκανα τα ίδια πράγματα που έκανα και πριν».

Και για τώρα με την καραντίνα, κατέληξε: «Σπίτι, επιμονή, υπομονή και έλεγχος συναισθημάτων. Αυτό χρειάζεται και τώρα με την καραντίνα και δανείζομαι και για αυτό τον σκοπό  τις συμβουλές του προπονητή μου τότε που προανέφερα πιο πάνω».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ