aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΔεύτερη σερί νίκη χαλαρά και ήσυχα! (vid & pics)

Δεύτερη σερί νίκη χαλαρά και ήσυχα! (vid & pics)

Τη δεύτερή της νίκη στο τρέχων πρωτάθλημα σημείωσε η ΑΕΚ κερδίζοντας σε εξ αναβολής αγώνα την Δόξα με 2-0, και μάλιστα χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης (δείτε εδώ το live της αναμέτρησης).

Ένα γκολ στο ξεκίνημα κάθε ημιχρόνου ήταν αρκετό για την ΑΕΚ, ώστε να κάμψει την αντίσταση της Δόξας και να πάρει με 2-0 το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο στο πρωτάθλημα. Η ομάδα της Λάρνακας, όπως και στο παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στην Καρμιώτισσα, μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και κατάφερε να πάρει νωρίς κεφάλι στο σκορ με τον Ορτίθ (6’), ο οποίος πλάσαρε εύστοχα.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο, με τη Δόξα να μην μπορεί να αντιδράσει και να απειλήσει για την ισοφάριση. Στην επανάληψη η ομάδα της Κατωκοπιάς έριξε περισσότερο βάρος στην επίθεση θέλοντας να φτάσει σε ένα γκολ, αλλά μάταια. Ένας πρώην ΑΕΚτζής, ο Σεράν Πόλο, έστειλε άθελά του με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Νέγκρι στο 52’ και οι κιτρινοπράσινοι πήραν διαφορά δύο τερμάτων και έτσι, ουσιαστικά κρίθηκε το ματς.

Ο Χατζηλούκας έκανε γρήγορες κινήσεις από τον πάγκο για να αντιδράσει η ομάδα του και να διεκδικήσει κάτι από το ματς, όμως η ΑΕΚ ήταν καλά οργανωμένη και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να ελπίζουν.

Δίκαιη η νίκη της ομάδας της Λάρνακας, η οποία παρά τις έξι αλλαγές που πραγματοποίησε στην ενδεκάδα ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ, κράτησε τη συνοχή της και έδειξε ότι διαθέτει βάθος στον πάγκο. Από την πλευρά της η Δόξα δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια μετά το 1-1 με την Ομόνοια και γνώρισε τη δεύτερή της ήττα στo πρωτάθλημα.

Αρκετά καλή ήταν η διαιτησία του Γιώργου Νικολάου, ο οποίος δεν έκανε το μεγάλο λάθος και ήταν σωστός στις πλείστες αποφάσεις του. Τον βοήθησαν και οι ποδοσφαιριστές, καθώς δεν υπήρξαν πολλές αμφισβητούμενες φάσεις.

Μειωμένη η προσέλευση του κόσμου

Δεν ήταν πολλοί οι φίλαθλοι οι οποίοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση στη Λάρνακα. Από τη στιγμή που το ματς διεξήχθη Τετάρτη, ήταν λογικό να επηρεαστεί και η προσέλευση του κόσμου. Από πλευράς ΑΕΚ βρέθηκαν στο ΓΣΖ περίπου 2.000 φίλαθλοι, ενώ οι φίλοι της Δόξας δεν ξεπερνούσαν τους 30.

Έξι αλλαγές στο αρχικό σχήμα

Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ ξάφνιασε με την ενδεκάδα που παρέταξε στο ΓΣΖ κόντρα στη Δόξα. Σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Καρμιώτισσα, ο τεχνικός της ΑΕΚ προχώρησε σε έξι αλλαγές. Τα νέα πρόσωπα ήταν οι Τρουγιόλς, Μοϊσόφ, Λαμπάν, Χαραλάμπους, Ακοράν και Χαραλαμπίδης. Μια κίνηση από τον Ισπανό τεχνικό, που δείχνει την πρόθεσή του να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όσο το δυνατόν περισσότερους ποδοσφαιριστές μπορεί, καθώς ακολουθούν συνεχόμενα παιχνίδια και θέλει να διαχειριστεί όσο καλύτερα γίνεται το ρόστερ της ομάδας του.

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Mίνιο, Ορτίθ, Μόισοφ, Χαραλάμπους, Τρουγιόλς, Λαμπάν, Λαρένα (82’ Μπόλιεβιτς), Χαραλαμπίδης, Ρέγες, Τομάς (71’ Εγγλέζου), Τρισκόφσκι (77’ Άλβες).

Δόξα (Λούκας Χατζηλούκας): Νέγκρι, Παουλίνιο, Σεράν, Ρεδόνδο, Εντμάρ (57’ Φοφανά), Δημητρίου, Πουτζιουρής (46’ Ενινφούλ), Ρούντι, Κότο, Γκόμες, Περάλτα (54’ Μπεμπέτο).

Σκόρερ: 6’ Ορτίθ, 52’ Σεράν (αυτ.).

Κίτρινες: 38’ Πουτζιουρής, 56’ Δημητρίου, 70’ Ενινφούλ.

Αποβολές: —.

Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου.

Α’ βοηθός: Όμηρος Τζιωρτζής.

Β’ βοηθός: Γιώργος Σάββα.

Τέταρτος: Χαράλαμπος Σκαπούλλης.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Ιωάννου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ