aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΔέχθηκε απειλές κατά της ζωής του ο διαιτητής του αγώνα ΑΕΛ - ΑΕΚ

Δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του ο διαιτητής του αγώνα ΑΕΛ – ΑΕΚ

Ο Ελβετός, Αλαΐν Μπιερί είναι ο πρώτος ξένος διαιτητής που θα σφυρίξει σε αγώνα του κυπριακού ποδοσφαίρου για τη σεζόν 2019-20. Η ΚΟΠ όρισε τον Ελβετό ρεφ στην πρώτη προημιτελική αναμέτρηση του κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΛ και την ΑΕΚ στο Τσίρειο. Πρόκειται για διαιτητή τρίτης κατηγορίας (υπάρχουν πιο πάνω η δεύτερη, η πρώτη και η Elite), επομένως ορίζεται σε αγώνες προκριματικής φάσης ευρωπαϊκών διοργανώσεων και όχι ομίλων.

Είναι αρκετά έμπειρος, καθώς από το 2008 σφυρίζει σε παιχνίδια της Α’ Κατηγορίας του ελβετικού πρωταθλήματος, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύει σε άλλη χώρα για να διαιτητεύσει παιχνίδια ξένου πρωταθλήματος. Τον Οκτώβρη του 2017 είχε οριστεί σε παιχνίδι της Β’ Κατηγορίας της Γαλλίας, ανάμεσα στην Λοριάντ και την Μπρεστ, ενώ τον Νοέμβριο του 2019 σφύριξε στο Αμιάν – Στρασβούργο. Παλαιότερα είχε ταξιδέψει για διαιτησίες στα πρωταθλήματα της Αυστρίας και της Σαουδικής Αραβίας.

Τον Ιούνη του 2017 είχε οριστεί ως τέταρτος διαιτητής στον αγώνα της ΑΕΚ με την Λίνκολν (5-0), ενώ τον Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου ήταν ξανά τέταρτος στην ήττα της Εθνικής Κύπρου με 1-0 από την Εσθονία.

Σχεδόν ένα χρόνο πριν, στις 17 Φεβρουαρίου 2019, ο Μπιερί βρέθηκε στο «στόχαστρο» για μία απόφασή του στον αγώνα της Βασιλείας με τη Σιόν που βρήκε κερδισμένη την αντίπαλο του ΑΠΟΕΛ στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ με 1-0. Αιτία ένα αμφισβητούμενο πέναλτι που καταλόγισε και έκρινε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Δύο ημέρες μετά την αναμέτρηση ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών της Ελβετίας, Ντάνι Βερμελίγκεν σε συνέντευξή του αποκάλυψε ότι ο Μπιερί δέχθηκε απειλές κατά της ζωής του λέγοντας πως θα παραδώσει τα απειλητικά e-mail στην Αστυνομία.

Είπε πως κανονικά δεν θα πρέπει να οριστεί ξανά ο συγκεκριμένος διαιτητής λόγω της κατάστασης που δημιουργήθηκε. Τελικά οριζόταν κανονικά αλλά σε κανένα ματς της Βασιλείας ή της Σιόν μέχρι το τέλος της περασμένη σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ