aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΔανεικοί, απενεργοποιημένη βόμβα και τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα

Δανεικοί, απενεργοποιημένη βόμβα και τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Κυπριακό ποδόσφαιρο και καχυποψία ή αλλιώς, η δεύτερή μας φύση. Δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα και για να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη, δεν είναι από τις περιπτώσεις που αναρωτιέσαι αν η κότα γέννησε το αυγό ή το αυγό την κότα. Ξέρουμε… ποια είναι η μάνα και ποιος το παιδί. Ας μην ανατρέξουμε στο μακρινό παρελθόν. Αρκεί να θυμηθούμε το πρωτάθλημα των τελευταίων δύο σεζόν και τον βομβαρδισμό φακέλων της ΟΥΕΦΑ για παιχνίδια χειραγωγημένα κατά 99%.

Η καχυποψία μάς κατέβαλε και βλέπουμε παντού σκιές και ιστορίες συνομωσίας. Όπως τον θόρυβο που γίνεται για τους δανεικούς. Ας πάρουμε για παράδειγμα τις ομάδες που δήλωσαν ότι στοχεύουν στον τίτλο. Ο ΑΠΟΕΛ έχει τους Χρίστο Καλλή και Κυριάκο Αρετά στην Αλκή Ορόκλινη, τον Γιώργο Χριστοδούλου στην Πάφο και τον Νεόφυτο Μιχαήλ στον Άρη. Από τον Άρη μάλιστα αγόρασε τον Μηνά Αντωνίου, ενώ του επέστρεψε τον Κύπρο Χριστοφόρου. Η ΑΕΚ έχει με υποσχετική τους Θωμά Ιωάννου στη Δόξα, Μιχάλη Μούσιτς και Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου στον Εθνικό και Κωνσταντίνο Μιντίκκη στη Νέα Σαλαμίνα. Ο Απόλλων έχει δανεικούς τους Ανδρέα Καρώ και Αλασταΐρ Ρέινολντς στη Νέα Σαλαμίνα.

Εύκολα λοιπόν μπορεί κάποιος να σκεφτεί πονηρά για τις σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στις ομάδες. Ευτυχώς, τα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής έδωσαν μια ηχηρή απάντηση σε όσους δικαίως ή όχι, δεν έχει σημασία, βαδίζουν με αυτή τη λογική. Ο Άρης απέσπασε βαθμό στο Τσίρειο από τον ΑΠΟΕΛ (0-0) την περασμένη Παρασκευή, παίζοντας με πάθος και πολεμώντας μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Μια ημέρα αργότερα, η ΑΕΚ ηττήθηκε με 0-1 από τη Νέα Σαλαμίνα, με σκόρερ τον δικό της, Κωνσταντίνο Μιντίκκη. Σκεφτείτε όμως τι θα λέγαμε αν έπαιρνε το διπλό στο «Αμμόχωστος» με τραγικό λάθος του Μιντίκκη. Άντε να αποδείξει μετά το παιδί πως… δεν είναι ελέφαντας. Για την ώρα λοιπόν, σε αυτό το κεφάλαιο τα πήγαμε καλά και μακάρι να ισχύσει το ίδιο στη συνέχεια.

Μια άλλη βόμβα του πρωταθλήματός μας παραμένει ευτυχώς απενεργοποιημένη. Φάγαμε πέντε αγωνιστικές (απομένει το αποψινό ματς ανάμεσα σε Ανόρθωση και Δόξα) και δεν ακούσαμε μαντάτα για χειραγωγημένο παιχνίδι. Ας ελπίσουμε πως ο φόβος των ποινών που αποφασίστηκαν πέρσι έφερε κόλαση. Μικρό καλάθι, όμως, γιατί μ’ αυτούς ποτέ δεν ξέρεις.

Όσο για τη διαιτησία, τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. Τα λάθη δεν λείπουν και περισσότερο θόρυβο προκάλεσε το ακυρωθέν γκολ της Ομόνοιας στο ματς με την Αλκή Ορόκλινη (2-2). Ένα τραγικό λάθος του Χαράλαμπου Ξενοφώντος, ο οποίος ακύρωσε γκολ τού ξεκάθαρα καλυμμένου Ματ Ντέρμπισαϊρ. Δεν ξέρω αν πρέπει να του πάρουν τη σημαία, όπως εκφράστηκε από πλευράς πρασίνων. Το ζήτημα είναι πως συνεχίζοντας ως βοηθός διαιτητής, αν οι δυνατότητές του είναι αυτές που έδειξε στη φάση του 61ου λεπτού, σίγουρα θα απασχολήσει ξανά την ποδοσφαιρική επικαιρότητα. Μακάρι, όμως, να ήταν απλώς η κακή του νύχτα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ