aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΔ. Ιωάννου για το «ύποπτο» Κύπρος-Βουλγαρία: «Είπαν κερδίσαμε 5.000.000 λίρες»

Δ. Ιωάννου για το «ύποπτο» Κύπρος-Βουλγαρία: «Είπαν κερδίσαμε 5.000.000 λίρες»

Ήταν 14 Δεκεμβρίου του 1996, όταν βούιξε ο τόπος ότι το παιχνίδι της Εθνικής Κύπρου με την αντίστοιχη της Βουλγαρίας ήταν στημένο (1-3). Η αποκάλυψη είχε γίνει από τον «Φιλελεύθερο» κι είναι πραγματικό παράσημο για κάποιους από τους αθλητικούς συντάκτες της εφημερίδας και ιδιαίτερα τον Μιχάλη Γαβριηλίδη που έκανε το ρεπορτάζ της Εθνικής. Ο «Φιλελεύθερος» είχε αποκαλύψει ότι υπήρχε έντονος στοιχηματισμός για νίκη της Βουλγαρίας από το ημίχρονο, με υποψίες ότι σε αυτόν συμμετείχαν και Κύπριοι διεθνείς.

Τότε, δεν υπήρχαν ούτε αρμόδιες υπηρεσίες της ΟΥΕΦΑ, ούτε κόκκινοι και κίτρινοι φάκελοι. Η αποκάλυψη ήταν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας, από τις εταιρείες στοιχημάτων που για να λέμε και την αλήθεια δεν ήταν και πολύ συνεργάσιμες… Κι άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Ο υπόλοιπος Τύπος ακολούθησε, η ΚΟΠ ξύπνησε, ευαισθητοποιήθηκε η Βουλή ακόμη και το Προεδρικό και βέβαια γίναμε διεθνώς ρεζίλι, αφού το θέμα έπαιξε δυνατά και στα μεγάλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Αυτή την ιστορία ζήτησαν από τον Δημήτρη Ιωάννου να θυμηθεί οι συνάδελφοι Ιάκωβος Κακουρής και Πανίκος Κωνσταντίνου στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ». Ο παλαίμαχος άσος του ΑΠΟΠ, του Απόλλωνα, της Ανόρθωσης, του Ολυμπιακού και της Εθνική Κύπρου, είπε την άποψή του για εκείνο το παιχνίδι που στιγμάτισε τους διεθνείς του τότε αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

«Αν κερδίζαμε θέταμε σοβαρή υποψηφιότητα για να προκριθούμε. Φέραμε καλά αποτελέσματα, και χάσαμε από μια Βουλγαρία που πήγε τελικά στους 4 της διοργάνωσης. Άσχημα αποτελέσματα είχαμε και μετά. Ήταν προπονητής ο Ανδρέας Μιχαηλίδης που έφτιαξε μια εθνική που αγαπήθηκε από τον κόσμο και οι παίκτες έπαιζαν για το εθνόσημο και τα έδιναν όλα. Μετά από εκείνο το παιχνίδι, που ήρθε το ανεπιτυχές αποτέλεσμα και δεν τα καταφέραμε, λέχθηκαν πολλά γιατί υπήρχε και το στοίχημα εκείνο τον καιρό. Εγώ είχα πρακτορείο στοιχημάτων και λέχθηκαν και πολλά για το όνομά μου τότε, δεν κρύβομαι να πω το τι έγινε και τι λέχθηκε, όμως έγινε δίκη για αυτό το παιχνίδι. Και εγώ και άλλοι παίκτες δώσαμε στοιχεία των τραπεζικών μας λογαριασμών, και στοίχημα 5000 λιρών που παίχτηκε στο πρακτορείο μου από έναν παίκτη έδειξα. Το συγκεκριμένο άτομο έπαιζε αρκετά χρήματα και δεν ήταν μόνο αυτό το ποσό που έπαιξε στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Αποδέχθηκε τελικά ότι έγινε ζημιά χωρίς λόγο και αιτία. Εμένα ήταν η δουλειά μου τότε το πρακτορείο και μπορώ να σας πως ότι το ποσό των 5000 λιρών που παίχτηκε ήταν λίγο από το συγκεκριμένο άτομο, το οποίο είχε παίξει και παιχνίδια που 20.000 και 30.000 και 50.000 λίρες. Όταν έχανε αυτός τα λεφτά του δεν ερχόταν κανένας να πει κάτι. Αυτά όλα μέτρησαν στη δίκη στη συνέχεια, γιατί ακούσαμε ότι κερδήθηκαν εκατομμύρια, ότι κέρδισε ο Δημήτρης 5 εκατομμύρια, άλλα τόσα ο άλλος…».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ