aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Χρυσοπληρώνονται» εν μέσω πανδημίας οι διαιτητές: €1000 το σαββατοκύριακο!

«Χρυσοπληρώνονται» εν μέσω πανδημίας οι διαιτητές: €1000 το σαββατοκύριακο!

Ποιος είπε ότι υπάρχει εργασιακή κρίση; Υπάρχουν δουλειές που είναι σε «άνθιση» εν μέσω πανδημίας. Ακόμα και στο «χτυπημένο» από τον κορωνοϊό κυπριακό ποδόσφαιρο ένα επάγγελμα «βρέχει» χρήματα.

Η κάνουλα των εσόδων στα σωματεία έχει στερέψει εδώ και μήνες, οι ποδοσφαιριστές υποχρεώθηκαν να συναινέσουν σε μείωση των ετήσιων απολαβών τους, χορηγοί απέσυραν συμφωνίες με ομάδες και παίκτες. Την ίδια ώρα οι διαιτητές βλέπουν τον προσωπικό τους λογαριασμό να «φουσκώνει». Η χρησιμοποίηση του VAR στην Κύπρο αυξάνει τους ορισμούς των διαιτητών. Μια ματιά στους ορισμούς των δύο τελευταίων αγωνιστικών διαπιστώνει κανείς ότι οι πλείστοι διαιτητές τη μία ημέρα είναι διαιτητές αγώνων και την άλλη στο VAR.

Με απλά μαθηματικά το εισόδημα για ένα σαββατοκύριακο πλησιάζει τα 1000 ευρώ. Όπως αποκάλυψε η εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» στο ραδιόφωνο του «Active» (107,4 & 102,5) η διαιτησία πληρώνεται με 620 ευρώ (συν οδοιπορικά), οι βοηθοί διαιτητές παίρνουν 400 ευρώ και ο τέταρτος διαιτητής 280 ευρώ. Όσον αφορά τον VAR το… μεροκάματο είναι 300 ευρώ για κάθε φορά, ενώ για τον AVAR 200 ευρώ.

Άστε που υπάρχει το ενδεχόμενο σε ένα τριήμερο διαιτητής να οριστεί σε ένα αγώνα και δύο φορές στον VAR. Η σούμα κάνει 1200 ευρώ. Τέτοιο μηνιάτικο δεν παίρνει η μισή Κύπρος…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ