aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Χριστουγεννιάτικοι… Κεραυνοί!

TOY ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Όπως αναφέρεται στον τίτλο, για να μπαίνουμε σιγά-σιγά και στο πνεύμα των ημερών των Χριστουγέννων, συσχετίζοντάς τα με την Κυπριακή καλαθόσφαιρα. Ο τίτλος λέει για κεραυνούς και είναι εύκολα κατανοητό, ότι η ομάδα του Στροβόλου είναι το… θέμα των ημερών.

Μετά το εντυπωσιακό πέρασμα από το Αυγόρου, μετά όπου «έδωσε αλύπητες» στην ΕΘΑ, το ίδιο έκανε και μέσα στην πιο «αφιλόξενη» γι’ αυτόν έδρα, το Λευκόθεο. Εκεί όπου επικράτησε του ΑΠΟΕΛ με το 86-59.

Πολύ λίγοι ως ελάχιστοι θα πίστευαν ότι το ντέρμπι του Σαββάτου, θα είχε μιαν τέτοιαν έκβαση… Αυτή είναι η αλήθεια. Όμως, ο Κεραυνός μπήκε φουριόζος από την αρχή, έφτιαξε μιαν διαφορά 25 πόντων (26-51) στο ημίχρονο και στην επανάληψη, αφού είπε «όχι» στην πίεση που προσπάθησε να ασκήσει ο ΑΠΟΕΛ, κράτησε τη μεγάλη διαφορά ως το τέλος.

Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι κρατήθηκε και στη… μοναξιά του ρετιρέ και εκεί θα παραμένει, τουλάχιστον ως τα Χριστούγεννα, μιας και μέχρι τότε, δεν θα υπάρχουν αγώνες πρωταθλήματος.

Ξέχωρα από όλα αυτά, άφησε και στο -3 από την κορυφή τους γαλαζοκίτρινους (που δέχθηκαν την τέταρτη φετινή τους ήττα), τη στιγμή που έχουν και σκορ νικών 2-0 σε βάρος τους. Εννοείται βέβαια ότι για τον ΑΠΟΕΛ, το αποτέλεσμα αυτό, αφήνει προβληματισμό, ενόψει και της επικείμενης μετάβασης στη Γερμανία…

ΑΠΟΛΛΩΝ-ΑΕΚ 55-60

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, η ΑΕΚ είχε κάνει… προπόνηση με αντίπαλο τον Απόλλωνα. Στη Λεμεσό όμως βρήκε έναν ισάξιο αντίπαλο και για να το νικήσει, έπρεπε να πιάσει ο Τόμας μιαν εντυπωσιακή απόδοση και να είναι πιο ψύχραιμη στα τελευταία δευτερόλεπτα, τότε δηλαδή που κρίθηκε η νίκη για την πρωταθλήτρια.

Αν και ελλιπής για μιαν ακόμη φορά, η ομάδα της Λάρνακας τελικά «απέδρασε» από τη Λεμεσό με την ουσία, δηλαδή το ροζ φύλλο. Το ευτύχημα για την ΑΕΚ, είναι ότι παράμεινε στο -1 από την κορυφή και στο… κυνηγητό του Κεραυνού που είναι στην κορυφή, την ίδια στιγμή που είναι ηλίου φαεινότερο ότι στον Απόλλωνα, κάτι αλλάζει προς το καλύτερο. Αυτό βέβαια, θα φανεί στη συνέχεια!

ΕΘΑ-ΕΝΠ 92-83

Με την αναμέτρηση που έγινε το βράδυ της Παρασκευής στο «Τ. Παπαδόπουλος-Ελευθερία», άνοιξε η αυλαία της 8ης αγωνιστικής. Στην έδρα της η ΕΘΑ, βρήκε το σθένος να επιστρέψει στις νίκες, μετά την εκτός έδρας ταπεινωτική ήττα από τον Κεραυνό. Δεύτερη νίκη για την ομάδα της Έγκωμης και πέμπτη ήττα για την Ένωση (τρίτη διαδοχική) σε ένα παιχνίδι συνεχούς γρήγορου ρυθμού.

Έναν ρυθμό που είχε επιβάλει η γηπεδούχος, τη στιγμή που έσπαζε τον αργό, που συνηθίζει να δίνει στα δικά της παιχνίδια η ομάδα του Παραλιμνίου. Αυτός ήταν ο ένας λόγος που πήρε τη νίκη η κιτρινόμαυρη ομάδα. Οι άλλοι δυο, ήταν η εξαιρετική παρουσία των Ορτίθ, Εσχό, όπως και το… απλησίαστο 24/24 ελεύθερες βολές!

H συνέχεια (9η αγωνιστική): Κεραυνός-Απόλλων (28/12, 19:00), ΑΕΚ-ΕΘΑ (28/12, 19:00), ΕΝΠ-ΑΠΟΕΛ (29/12, 19:00).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

Ομάδα Ν-Η Πόντοι Β.
1. Κεραυνός 7-1 610-502 15
2. ΑΕΚ 6-2 612-532 14
3. ΑΠΟΕΛ 4-4 562-549 12
4. ΕΝΠ 3-5 528-573 11
5. ΕΘΑ 2-6 592-622 10
6. Απόλλων 2-6 519-633 10

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ