aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΧρίστου στον Active: «Δύο συλλήψεις, εκκρεμούν κι άλλες. Λειτουργεί η κάρτα»

Χρίστου στον Active: «Δύο συλλήψεις, εκκρεμούν κι άλλες. Λειτουργεί η κάρτα»

Για τις συλλήψεις και τις εξελίξεις αναφορικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στον αγώνα μεταξύ της Ομόνοιας και του ΑΠΟΕΛ (0-0) την περασμένη Δευτέρα μίλησε στην εκπομπή του Active (107.4 & 102.5) «Τα Λέμε Όλα», ο Χρίστος Ανδρέου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, ξεκαθάρισε πως συλλήφθηκαν ήδη δύο άτομα και εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για άλλους δύο. Επιπρόσθετα τόνισε ότι η κάρτα φιλάθλου είναι προληπτικό μέτρο και όπως φαίνεται λειτουργεί πολύ καλά.

Αρχικά ανέφερε: «Από τα κυκλώματα έχει εξασφαλιστεί μαρτυρία για τέσσερα πρόσωπα τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί από το κύκλωμα και τη κάρτα φιλάθλου. Έχουμε αποταθεί στο μητρώο, είναι ένας 38χρονος και ένας 21χρονος αυτοί συλλήφθηκαν ήδη και εκκρεμούν εντάλματα για άλλους δύο».

Για τη διαδικασία: «Όταν τον συλλάβουμε, έρχεται στον σταθμό, δίνει κατάθεση (ανακριτική) και ακολούθως αν χρειάζεται να γίνουν περισσότερες εξετάσεις τότε οδηγείται στο επαρχιακό δικαστήριο και βγαίνει ένταλμα προσωποκράτησης για όσες μέρες χρειάζεται. Για τέτοια επεισόδια γίνονται άμεσα οι αποφάσεις. Με τη λήξη του διατάγματος η υπόθεση πάει ενώπιων του δικαστηρίου».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Υπάρχει παράμετρος, που ο υπεύθυνος ασφαλείας του γηπέδου διαπιστώσει ότι αν υπάρξει οχλαγωγία και κατά τη κρίση του το πρόσωπο είναι επικίνδυνο μπορεί ο ίδιος να του στερήσει τη κάρτα φιλάθλου μέχρι και έξι μήνες. Ίσως να υπάρξουν και άλλα πρόσωπα, μπορεί να μην έκαναν ποινικό αδίκημα, αλλά δίνεται η δυνατότητα αυτή στον υπεύθυνο ασφαλείας. Τα θέλουμε αυτά. Αυτή είναι η πρώτη περίπτωση που προέκυψαν τέτοιας εμβέλειας επεισόδια μετά την κάρτα φιλάθλου. Απ’ ότι φαίνεται, η κάρτα φιλάθλου λειτουργεί κανονικά. Αναφέρομαι σε έκταση επεισοδίων και μαζικά».

Αν αυτά θα είναι τα μοναδικά εντάλματα σύλληψης που θα βγουν, πρόσθεσε: «Πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα. Εναπόκειται στη διερεύνηση που κάνει το ΤΑΕ Λευκωσίας».

Αν το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης είναι ικανοποιητικό, κατέληξε: «Είναι ικανοποιητικό το κλειστό κύκλωμα. Μπορείς εύκολα να διακρίνεις τα πρόσωπα, τόσο σε βίντεο, όσο και σε φωτογραφικό υλικό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ