aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥ«Χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι»!

«Χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι»!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Το γύρο του Διαδικτύου εν ριπή οφθαλμού έκανε αργά χθες το απόγευμα η είδηση πως το Δ.Σ. της ΚΟΠ τροποποίησε τον Πειθαρχικό Κανονισμό αναφορικά με τη στοιχηματική δραστηριότητα ατόμων που εμπλέκονται με οποιονδήποτε τρόπο με το ποδόσφαιρο.

Και κάποιος που ήταν… συντονισμένος με τις τελευταίες εξελίξεις, ενήμερος δηλαδή με όλα αυτά που είχαν προηγηθεί, καταλαβαίνετε πως περίμενε να διαβάσει τις γραμμές ενός (πολύ) αυστηρού μέτρου. Από αυτά που λες, βρε αδελφέ, «επιτέλους θα φτάσει το νυστέρι μέχρι το κόκκαλο» και πως «το έξυπνο πουλί από το μύτη θα πιαστεί».

Οι εμπλεκόμενοι στο κυπριακό ποδόσφαιρο που λέτε, απαγορεύεται πλέον να συμμετέχουν σε στοιχήματα ή παρόμοιες δραστηριότητες που έχουν σχέση με ποδοσφαιρικούς αγώνες που αφορούν πρωταθλήματα και/ή διοργανώσεις της ΚΟΠ. Σε περίπτωση καταδίκης, σημειώνεται στον Πειθαρχικό Κανονισμό, θα αποστερείται η αθλητική ποδοσφαιρική ιδιότητα, θα επιβάλλεται απαγόρευση ενασχόλησης με οποιονδήποτε τρόπο στο ποδόσφαιρο και απαγόρευση εισόδου στα στάδια που διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες.

Διευκρινίζεται παραλλήλως πως συμμετοχή σε στοίχημα, θεωρείται ο συνολικός στοιχηματισμός πέραν των 100 ευρώ σε κυπριακές ομάδες ή κυπριακή ομάδα ή σε συνδυασμό με κυπριακή ομάδα.

Μήπως, λέω μήπως, κάποιος που είναι καλά μπασμένος σε μια ομάδα ή γνωρίζει από πρώτο χέρι πρόσωπα και καταστάσεις και θέλει να έχει (τεράστιο) κέρδος μέσω του στοιχήματος, πόσα κιλά βλάκας μπορεί να είναι να ακουμπήσει ένα σωρό λεφτά και αυτομάτως να «καρφωθεί» από μόνος του, ποντάροντας για παράδειγμα μέσω Διαδικτύου, εκεί που έχει καταχωρημένα τα στοιχεία του;

Πάμε πιο κάτω: Υπάρχει πιθανότητα ο οποιοσδήποτε παράγοντας ομάδας να βρεθεί σε πρακτορείο στοιχημάτων για να ποντάρει για παράδειγμα (το «παράνομο» γι’ αυτόν ποσό) 110 ευρώ και ο υπεύθυνος να του ζητήσει ταυτότητα; Αστεία πράγματα. Εν ολίγοις αδελφέ, «Χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι» που λεν και στα χωριά!

Αρχές του τρέχοντος μήνα στη στήλη «χατ-τρικ» της «Goal News» είχε δημοσιευτεί ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον κείμενο, το οποίο επί τη ευκαιρία αξίζει αναδημοσίευσης. Ο Ντέκλαν Χιλ που θεωρείται αυθεντία στα στημένα ματς και το παράνομο στοίχημα, όταν ρωτήθηκε «ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να στηθεί ένας αγώνας;», είχε απαντήσει:

«Υπάρχουν δύο επίπεδα για να στηθεί ένας αγώνας: το πρώτο είναι προφανές, δωροδοκείς τους ποδοσφαιριστές ή τον διαιτητή προκειμένου να έχουν μειωμένη απόδοση. Το δεύτερο επίπεδο είναι να στήσεις τη στοιχηματική αγορά έτσι ώστε κανείς να μη γνωρίζει τι κάνεις. Αυτό απαιτεί πραγματικές ικανότητες και υπάρχουν ολόκληρες εταιρείες που έχουν συσταθεί για να βοηθούν όσους στήνουν παιχνίδια αλλά και τους επαγγελματίες τζογαδόρους προκειμένου να κρύβουν τα πονταρίσματά τους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ