aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΧατσεγκάν (AEK-Ομόνοια): Η έρευνα της UEFA, το αμφιλεγόμενο πέναλτι και η παρηγοριά του Φαν Ντάικ

Χατσεγκάν (AEK-Ομόνοια): Η έρευνα της UEFA, το αμφιλεγόμενο πέναλτι και η παρηγοριά του Φαν Ντάικ

Ο Ρουμάνος διαιτητής Οβίντιου Χατσεγκάν θα είναι ο άρχων της αναμέτρησης ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ομόνοια, που θα διεξαχθεί την Τρίτη 4 Μαΐου στην Αρένα. Είναι διεθνής διαιτητής με παραστάσεις από μεγάλες διοργανώσεις, όπως Euro, Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ, προκριματικά Ευρωπαϊκού και Παγκοσμίου Κυπέλλου, Ολυμπιακοί Αγώνες, Nations League και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Γεννημένος στο Αράντ, ο Χατσεγκάν έγινε διαιτητής της FIFA το 2008. Η καριέρα του έχει σημαδευτεί από τρία περιστατικά.

1) Το 2013, ο τότε πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, διέταξε εσωτερική έρευνα για να εξακριβώσει γιατί ο Χατσεγκάν δεν εφάρμοσε το πρωτόκολλο για την αντιμετώπιση φερόμενων ρατσιστικών φωνών από τους οπαδούς κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στο Χίμκι Αρένα μεταξύ Μάντσεστερ Σίτι και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η ομάδα της ρωσικής πρωτεύουσας κατηγορήθηκε αργότερα για ρατσιστική συμπεριφορά για το περιστατικό, αλλά ο Χατσεγκάν απαλλάχθηκε από την ευθύνη.

2) Στις 9 Νοεμβρίου 2017, ο Ρουμάνος διαιτητής ήταν υπεύθυνος για το πρώτο ματς των πλέι οφ του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2018, όπου η Ελβετία νίκησε τους οικοδεσπότες της Βόρειας Ιρλανδίας με 1-0. Το μοναδικό γκολ της Ελβετίας σημειώθηκε με αμφιλεγόμενο πέναλτι για χέρι του Κόρι Έβανς. Η ρεβάνς έληξε 0-0 και συνεπώς η απόφασή του έκρινε την πρόκριση στα ρωσικά γήπεδα.

3) Στις 19 Νοεμβρίου 2018, αφού ενημερώθηκε στο ημίχρονο του αγώνα για το Nations League μεταξύ της Γερμανίας και της Ολλανδίας σχετικά με τον θάνατο της μητέρας του, και παρόλο που θα μπορούσε να αντικατασταθεί νόμιμα, ο Χατσεγκάν επέλεξε να συνεχίσει ως το τέλος του αγώνα, που έληξε 2–2 στο Γκελσενκίρτσεν και έδωσε την πρόκριση στον τελικό 4 για τους Ολλανδούς. Ορατά απογοητευμένος, παρηγορήθηκε μετά το τελικό σφύριγμα από τον αρχηγό της ολλανδικής ομάδας, Φίρχιλ φαν Ντάικ, ο οποίος τον αγκάλιασε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ