aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΧαραλαμπίδης στον Active: «Θέμα χρόνου να πάρει τίτλο η ΑΕΚ...»

Χαραλαμπίδης στον Active: «Θέμα χρόνου να πάρει τίτλο η ΑΕΚ…»

Ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Active, «Τα λέμε όλα», ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για τον σύνδεσμο «Γκολ στη ζωή», την ΑΕΚ και την προπονητική. Στο τέλος του κειμένου ακολουθεί ηχητικό όπου μπορείτε να ακούσετε όλα όσα είπε ο Κύπριος διεθνής.

Για την ΑΕΚ: «Της ΑΕΚ της λείπει ένας τίτλος, παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, λείπουν οι βαθμοί που χάθηκαν μόνο, από μικρομεσαίες ομάδες ή από παιχνίδια που χάσαμε στα τελευταία στάδια του αγώνα. Θεωρώ όμως ότι κάθε χρόνο παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο, είναι θέμα χρόνο να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο».

Για την προσαρμογή του στην ομάδα της Λάρνακας: «Η προσαρμογή μου ήταν πολύ εύκολη στην ΑΕΚ, υπήρχαν φίλοι μου εκεί, εξαιρετικοί χαρακτήρες. Είναι πολύ σημαντικό να σε αγκαλιάζουν από την πρώτη στιγμή. Έδωσα και δίνω το 100% κάθε παιχνίδι, όποτε παίζω για το καλό της ομάδας, έχω συνδεθεί και θέλω να ανταποδώσω όλα όσα μου έδωσαν».

Για το ΑΕΚ Αρένα: «Η ΑΕΚ δεν έχει πάρα πολλούς οπαδούς συγκριτικά με άλλες μεγάλες ομάδες, το ΑΕΚ Αρένα χτίστηκε με σκοπό να τους φέρει στο γήπεδο, ήταν μεγάλο βήμα για τον πρόεδρο να καταφέρει να χτίσει ένα γήπεδο, αλλά περιμέναμε να υπάρξει μεγαλύτερη προσέλευση στο γήπεδο. Αν εξαιρέσουμε μερικά παιχνίδια, η προσέλευση δεν ήταν η αναμενόμενη. Θα δούμε πως θα τους φέρουμε πίσω. Σίγουρα ένας τίτλος θα βοηθήσει».

Για τις μετεγγραφικές Ιανουαρίου: «Ο Χέφελ είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Ο Φλοριάν είναι δυνατός, μαχητικός, πολύ καλό παιδί. Ο μικρός (σ.σ. Χέφελ) έχει ταλέντο, προσωπικότητα, όσο περνούν τα παιχνίδια, τόσο καλύτερος γίνεται».

Για το αν σκέφτεται την προπονητική: «Προπονητική είναι εντελώς διαφορετική από τα να είσαι παίχτης. Πρέπει να είσαι αλέρτ, να είναι οργανωμένος, να βλέπει τα πάντα, να ετοιμάσεις τακτικές, πλανά. Θεωρώ ότι είναι αρκετά δύσκολο στην Κύπρο να μπορεί κάποιος να επενδύσει στο επάγγελμα του προπονητή. Εύκολα μπορείς να φύγεις από μια ομάδα, εγώ σαν Κωνσταντίνος έμαθα να δουλεύω σωστά, πάντα “κρατώ πισινή” στο επάγγελμα του προπονητή. Το αγαπώ, είναι σαν σκουλήκι αλλά θεωρώ ότι στην Κύπρο είναι δύσκολο όλοι να βρουν ομάδα».

Και κατέληξε: «Όταν ήμουν μικρός είχα αρρώστια με τη μπάλα, κοιμόμουν με αυτές, ακόμα κι αν είχαν λάσπες. Η άλλη μου αγάπη ήταν τα μαθήματα, ήμουν πολύ καλός μαθητής, τα συνδύαζα και τα δυο. Αυτή είναι  η συμβουλή μου. Το 90% των αγοριών είναι σε ακαδημίες, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ποδοσφαιριστές. Απλά μαθαίνουν ποδόσφαιρο, κοινωνικοποιούνται κτλπ. Πολύ μικρό ποσοστό από αυτούς θα γίνουν επαγγελματίες. Γι αυτό πέφτουν στην παγίδα να παρασύρονται και να μην δίνεται έμφαση στα μαθήματα τους, στο σχολειό και στην εκπαίδευση».

«Σαν τρίτο μου παιδί ο σύνδεσμος “Γκολ στη Ζωή”»

Για τον σύνδεσμο «Γκολ στη Ζωή», ο Χαραλαμπίδης τον παρομοίασε «με τρίτο του παιδί» και ανέφερε πως άργησε να γίνει κάτι τέτοιο στην Κύπρο και ότι ήταν υποχρέωση του ιδίου αλλά και τον ποδοσφαιριστών να δημιουργηθεί ένας τέτοιος σύνδεσμος. «Είναι και ένας τρόπος να ανταποδώσουμε στους φιλάθλους και την κοινωνία  γενικότερα, όσο είναι δυνατόν, τα οφέλη που αποκομίσαμε και αποκομίζουμε από το ποδόσφαιρο. Αξιοποιούμε τη δυναμική που έχουμε ως ποδοσφαιριστές, ως άτομα με επιρροή, στοχεύοντας μέσω της δράσης μας, να επηρεάσουμε θετικά τα στρώματα της κοινωνίας, να ενδυναμώσουμε ποικιλότροπα άτομα που χρήζουν ανάγκης, αλλά και να στείλουμε σημαντικά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις», τόνισε ενώ αναφέρθηκε και στην συμβολή του ΠΑΣΠ στην προσπάθεια τον οποίο ευχαρίστησε.

Διαβάστε επίσης: 

Χαραλαμπίδης: «Δεν αποφάσισα εγώ να φύγω από τον ΑΠΟΕΛ»

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει το «Γκολ στη Ζωή» (pic)

«Γκολ στη Ζωή» και… επίσημα (pics)

Αφιερωμένα στο «Γκολ στη Ζωή» τα Ετήσια Βραβεία του ΠΑΣΠ

Έτοιμοι για το πιο εντυπωσιακό «γκολ»!

Σημαντική συνάντηση του «Γκολ στη Ζωή» με το UEFA Foundation for Children

«Γκολ στη Ζωή»: Κίνηση-respect από παλαίμαχους και ενεργούς άσους!

Ακούστε πιο κάτω το ηχητικό με τα όσα ανέφερε ο Χαραλαμπίδης, ο οποίος για αρκετή ώρα είπε πάρα πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα για τον οργανισμό «Γκολ στη ζωή» που αξίζει να ακούσετε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ