aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΧαμπουλλάς: «Θα γελά μαζί μας και το τελευταίο παρδαλό κατσίκι στην Κύπρο»

Χαμπουλλάς: «Θα γελά μαζί μας και το τελευταίο παρδαλό κατσίκι στην Κύπρο»

Η εκπομπή «Χωρίς VAR» φιλοξένησε στην πλατφόρμα της Cablenet, τον πρόεδρο της Ανόρθωσης Ευγένιο Χαμπουλλά. Ποιά η επίσημη θέση της Κυρίας για το μέλλον του πρωταθλήματος και ποιες προτάσεις που έχει ήδη καταθέσει για την επόμενη ημέρα στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο. Η αντίδρασή της στις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου καθώς επίσης ο προγραμματισμός της νέας χρονιάς, και οι εξελίξεις με τα υφιστάμενα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών της.

Αναλυτικά:

«Αυτή τη θέση (σ.σ. να κριθούν τα πάντα στο γήπεδο) την είχαμε από την αρχή της πανδημίας και πριν από αυτήν την κρίση και ταυτίζεται με τις θέσεις της ΟΥΕΦΑ και ενισχύεται από αυτές. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα, θα έπρεπε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να κριθεί στο γήπεδο. Πέραν τούτου ομάδες που αντιμετώπιζαν χειρότερα προβλήματα πήραν αποφάσεις προς την κατεύθυνση της διακοπής των πρωταθλημάτων και εμείς είπαμε πως πρέπει να εξαντλήσουμε τα περιθώρια να τελειώσει η σεζόν στο γήπεδο. Οι σημερινές εξελίξεις ενισχύουν την άποψή μας και δημιουργούν παράθυρο ελπίδας προς τη σωστή κατεύθυνση. Η Κυβέρνηση έβαλε την μπάλα στη σέντρα και καλεί την ΚΟΠ και τα μέλη της να βρουν τρόπο για να επαναρχίσει το πρωτάθλημα από εκεί που έμεινε. Δεν αντιλαμβάνομαι κάποιες αντίθετες φωνές που επιμένουν και θέλουν να διακόψουν τα πρωταθλήματα, όμως θέλουμε να ξέρουμε πως τεκμηριώνονται», είπε αρχικά.

Διαβάστε επίσης:
Χαμπουλλάς: «Aς κάνουμε 56 τις ομάδες. Λάθος να πάει η Ομόνοια και Τσάμπιονς Λιγκ»

Και συνέχισε: «Υπάρχουν και οι επιστολές που έχουν δει τη δημοσιότητα και το ζητούμενο με γνώμονα το fair play είναι να το τελειώσουμε. Οι αντίθετες απόψεις να τεκμηριώνονται. Αναμένω ότι η λύση θα προέλθει από την ΚΟΠ και όχι τα σωματεία. Οι εκπροσώποι των σωματείων να αναλάβουν τις προσωπικές τους ευθύνες. Δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση αλλά γνωρίζω πως πιθανό να ζητηθούν διευκρινήσεις για να έρθει η ΚΟΠ με δικές της εισηγήσεις».

«Με κανονικές προπονήσεις χρειαζόμαστε τρεις βδομάδες για να είμαστε έτοιμοι. Είναι ικανοποιητικός χρόνος. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δικαιούνται να πάνε οι αθλητές του στίβου να προπονηθούν και δεν μπορούν 2-3 ποδοσφαιριστές σε ένα μεγάλο προπονητικό. Οι πολίτες το ίδιο, αλλά οι παίκτες δεν μπορούν να μπουν να τρέξουν. Θα είναι οξύμωρο αν τύχει αρνητικής απάντησης η διευκρίνιση. Έχουμε στείλει επιστολή στο Υπουργείο Υγείας και αναμένουμε απάντηση», υπογράμμισε ακολούθως.

Για τις ομάδες οι οποίες ασκούν πιέσεις για διακοπή, είπε: «Υπάρχουν πιέσεις από ομάδες προς πολλές κατευθύνσεις. Έγιναν παρεμβάσεις. Αλλά ανεξάρτητα τι έγινε, σήμερα έχουμε μπροστά μας τη θέση της Κυβέρνησης που λέει “κύριοι παίξτε μπάλα”. Αν κάποιοι δεν θέλουν να παίξουν, θα βρουν ένα εκατομμύριο προφάσεις. Ασφαλώς δεν πρέπει να ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια αν δεν ολοκληρωθεί η σεζόν. Όσοι θέλουν να επικαλούνται το δίκιο ας κάνουν αυτό που πρέπει και να έρθουν να παίξουμε μπάλα. Οτιδήποτε άλλο δεν θεωρείται δίκαιο».

«Η ΟΥΕΦΑ δίνει και άλλες προτάσεις για να βρούμε κατάληξη. Περιμένω την αντίδραση της ΚΟΠ μετά τη συνάντηση με τη Κυβέρνηση. Όλοι στην Ανόρθωση αντιλαμβάνονται τα δεδομένα και δηλώνουν έτοιμοι να λειτουργήσουμε όλοι με γνώμονα το συμφέρον του σωματείου. Δεν έχουμε σκοπό να αδικήσουμε κανένα», πρόσθεσε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ