aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπρέζετς: Γι’ αυτό υπάρχουν οι μεγάλοι παίκτες!

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Ο τελικός κυπέλλου ανάμεσα σε ΑΕΚ και Κεραυνό στο «Κίτιον» τα είχε όλα και ο κόσμος που τον παρακολούθησε, χόρτασε θέαμα. Μεγάλη νικήτρια η ομάδα της Λάρνακας, μεγάλη χαμένη αυτή του Στροβόλου, από την οποία εκφράζονται σφοδρά και δικαιολογημένα παράπονα για τη διαιτησία.

Η ΑΕΚ πρόσθεσε μία ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία της κατά τα τελευταία χρόνια, βάζοντας στη βιτρίνα της το τρόπαιο που έλειπε από τη συλλογή της, αυτό του κυπέλλου. Σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στα σημεία, η ομάδα της Λάρνακας επιβλήθηκε του Κεραυνού (62-58), και έτσι ο πρώτος τίτλος της χρονιάς είναι δικός της.

Τίτλος που έφερε δύο υπογραφές: 1) Αυτήν του εξαίρετου Μπρέζετς, που από την αρχή πήρε την ομάδα από το χέρι και μέχρι και τρίποντο χρειάστηκε να βάλει για να τη βοηθήσει ως το τέρμα. 2) Αυτήν της… εκδίκησης (της αγωνιστικής εννοείται) για το χαμένο περσινό τελικό που είχε πάει στην παράταση, με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ. Παράλληλα, υπενθυμίζουμε πως χωρίς το έργο που επιτελεί η διοίκηση της μπασκετικής ΑΕΚ, καμία επιτυχία δεν θα ήταν εφικτή.

Βέβαια δεν παραλείπετε η δουλειά του κόουτς Λίνου Γαβριήλ ο οποίος γνώριζε την τεράστια δυναμική του Κεραυνού φέτος και πως θα ήταν ένα παιχνίδι στρατηγικής, τακτικής από την αρχή ως το τέλος και υπομονής. Συνέβαλε στα μέγιστα ο κόουτς με την τακτική του, ωστόσο δύσκολα υπάρχει κάποιος που διαφωνεί ότι το εύστοχο τρίποντο του Μπρέζετς εκεί που η ΑΕΚ είχε βρεθεί σε ένα μεγάλο τέλμα (6 πόντοι σε 14 λεπτά) να ήταν εντός σχεδίων.

Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν οι μεγάλοι παίκτες. Για να βάζουν τη σφραγίδα τους σε κάποιες στιγμές που η μπάκα ζυγίζει… πολλά κιλά. Βάσει, λοιπόν, όσων ακολούθησαν, εκείνη η φάση ήχησε σαν «τρομπέτα αντεπίθεσης», κι έτσι το τρόπαιο κατέληξε στην πρασινοκίτρινη βιτρίνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ