aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Μπλόκο» από την Αναγέννηση στην ΑΕΚ! (pics & video)

«Μπλόκο» από την Αναγέννηση στην ΑΕΚ! (pics & video)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Η νεοφώτιστη και τελευταία στην βαθμολογία Αναγέννηση Δερύνειας, άφησε για πρώτη φορά φέτος «άσφαιρη» την ΑΕΚ και πήρε την τρίτη της ισοπαλία (0-0) στο πρωτάθλημα. Η ομάδα της Λάρνακας που είχε αρκετές αλλαγές στη σύνθεση της ανέβασε στροφές στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να της δώσει τη νίκη απέναντι στην «σκληροτράχηλη» Δερύνεια.

Η απώλεια βαθμών της ΑΕΚ σε συνδυασμό με τη νίκη του ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι της Λευκωσίας, έφερε τους «γαλαζοκίτρινους» σε απόσταση αναπνοής (2 βαθμών) από τους Λαρνακείς. Στην τελευταία θέση της βαθμολογίας παραμένει η Αναγέννηση.

Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα (72%), αλλά η καλή αμυντική συμπεριφορά της Αναγέννησης δεν της επέτρεψε να δημιουργήσει οποιαδήποτε καλή ευκαιρία. Καλύτερες στιγμές για τους «κιτρινοπράσινους» στο ημίχρονο το σουτ του Χαραλαμπίδη στο 25’ που κόντραρε σωτήρια στον Ευθυμίου και στο 41’ όταν ο ίδιος ποδοσφαιριστής έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ορθά ως οφ-σάιντ.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε πιο δυναμικά και στο 54’ έχασε μία πολύ καλή ευκαιρία όταν ο Ευθυμίου έδιωξε σωτήρια με το σώμα το σουτ του Χαραλαμπίδη. Αν και η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει η επόμενη ευκαιρία στον αγώνα ήταν για την Αναγέννηση στο 71’, με τον Βέσλεμ σε καλή αντεπίθεση της Δερυνειώτικης ομάδας να βγαίνει μόνος του με τον Γιωργαλλίδη, αλλά να στέλνει την μπάλα απελπιστικά έξω.

Το υπόλοιπο του ημιχρόνου άνηκε αποκλειστικά στην ΑΕΚ η οποία προσπαθούσε να βρει τον τρόπο να κάμψει την αντίσταση της Αναγέννησης. Η καλύτερη ευκαιρία της ήταν στο 86’ όταν Ο Βλασόπουλος έδιωξε προ της γραμμής σωτήρια το σουτ του Ακοράν. Αν και στο τέλος με την πίεση που έβαλε η ΑΕΚ μπορούσε να γίνει η «ζημιά» στον αγώνα, τελικά η Αναγέννηση άντεξε και πήρε ένα πολύτιμο και δίκαιο βαθμό.

Στην επόμενη αγωνιστική η Αναγέννηση υποδέχεται την ΑΕΛ στο «Τάσος Μάρκου» (10/12), ενώ η ΑΕΚ αναμετράται με την Δόξα στο Μακάρειο (11/12).

Αναγέννηση Δερύνειας (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Μάστρου, Φωτίου, Σωτηρίου (72’ Φουρτάδο), Γιαννακού (19’ Μπαρμπούδης), Ντιαλό, Ευθυμίου, Βλασόπουλος, Νατσιόπουλος (84’ Γιουσπασιάν), Χριστοδούλου, Μπριζίντο, Βέσλεμ.

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Γιωργαλλίδης, Ακοράν, Καταλά, Άλβες, Μπόλιεβιτς, Μουρίγιο, Λαμπάν (62’ Λαρένα), Εγγλέζου (62’ Τέτε), Χαραλάμπους, Μιντίκκης (79’ Ορτίθ), Χαραλαμπίδης.

Σκόρερ: -.

Κίτρινες: Βλασόπουλος / Μπόλιεβιτς.

Αποβολές: -.

Γήπεδο: «Τάσος Μάρκου».

Διαιτητής: Τιμόθεος Χριστοφή.

Α’ Βοηθός: Όμηρος Τζιωρτζής.

Β’ Βοηθός: Ανδρέας Μιχαηλίδης.

4ος: Χρίστος Νικολαΐδης.

Παρατηρητής: Χρίστος Σκαπούλλης.

Το live της αναμέτρησης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ