aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Μπίδης»: Κόντρα σε... όλη τη ζωή του

«Μπίδης»: Κόντρα σε… όλη τη ζωή του

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

«Αυτό ήταν το πιο περίεργο παιχνίδι της ζωής μου. Δεν έκλεισα μάτι όλη την προηγούμενη νύχτα από την υπερένταση και για πρώτη φορά ένιωσα να έχω τρακ. Όταν μπήκα στο γήπεδο και κοίταξα στους πάγκους, είπα στον εαυτό μου “τι γυρεύεις εσύ εδώ;”». Οι δηλώσεις ανήκουν στον Νίκο Γκάλη, αμέσως μετά την πρώτη φορά που τέθηκε αντίπαλος του αγαπημένου του Άρη. Ως παίκτης του Παναθηναϊκού, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 1992.

Ασφαλώς θα υποψιάζεστε προς τι ο πρόλογος. Μία παρόμοια εμπειρία περιμένει απόψε τον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη. Ο Κύπριος διεθνής επιθετικός της ΑΕΚ θα βρεθεί απέναντι στον ΑΠΟΕΛ για πρώτη φορά σε επίσημο ματς. Βεβαίως, ήταν αντίπαλός του άλλη μία φορά, σε ένα φιλικό με τον Παναθηναϊκό στις 4 Σεπτεμβρίου 2005. Το ματς ήταν μέρος της συμφωνίας για τη μετεγγραφή του στο αθηναϊκό «τριφύλλι» (1-0 για τους πράσινους).

Σήμερα, όμως, πρόκειται για εντελώς διαφορετική υπόθεση. Ένα ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε επίδοξους πρωταθλητές. Ασφαλώς, μόνο ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ μπορεί να ξέρει αν θα τον χρησιμοποιήσει απόψε. Σαφέστατα, όμως, θα είναι μία από τις δυσκολότερες ημέρες του «Μπίδη», ακόμα και αν παρακολουθήσει όλο το ματς από τον πάγκο.

ΑΠΟΕΛίστας από τα γεννοφάσκια του, ανδρωμένος ποδοσφαιρικά στον Αρχάγγελο, με πορεία που δεν θα μπορούσε να δει στα πιο τρελά του παιδικά όνειρα. Με 8 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα και 6 Σούπερ Καπ. Με πέντε παρουσίες στους ομίλους των δύο διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ και αποκορύφωμα τους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Σήμερα λοιπόν θα είναι σαν να έχει απέναντί του (καθ’ υπερβολήν έστω)… όλη την προηγούμενη ζωή του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ