aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΜπερδεμένη έως «σκοτεινή» η ενημέρωση των ομάδων

Μπερδεμένη έως «σκοτεινή» η ενημέρωση των ομάδων

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο κάθε σύλλογος επιλέγει το μονοπάτι που θα ακολουθήσει όσον αφορά στην ενημέρωση και δη τα τεκταινόμενα στις προπονήσεις. Ό,τι γουστάρει κάνει για να το θέσουμε πιο απλά. Για παράδειγμα οι άνθρωποι που εργάζονται στο γραφείο Τύπου του ΠΑΟΚ «βγάζουν» ολόκληρο ρεπορτάζ! Αναλυτική ενημέρωση των φίλων της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Τι περιελάμβανε δηλαδή το κάθε σκέλος της εκγύμνασης, το πρόγραμμα που ακολούθησε ο κάθε παίκτης που καταγράφει θέση στο ιατρικό δελτίο και το πρόγραμμα της επόμενης μέρας.

Εκδίδει δελτίο καλογραμμένο, το οποίο μπορεί να φιλοξενηθεί αυτούσιο στα έντυπα ΜΜΕ. Ο ΠΑΟΚτζής είναι άριστα ενημερωμένος για τη δουλειά που επιτελείται και ασφαλώς, οι αθλητικοί συντάκτες δεν χρειάζεται να κάνουν δύο-τρία τηλέφωνα για να αντλήσουν πληροφορία σε αυτό το κομμάτι της ενημέρωσης. Δεν δρουν εν ολίγοις σαν πράκτορες μυστικών υπηρεσιών αφού «τριγύρω υπάρχει σκοτάδι», πέφτοντας και σε θέματα που (τουλάχιστον) μπερδεύουν, προκαλώντας διάφορες σκέψεις.

Προφανώς, ο ΠΑΟΚ δεν είναι η μοναδική ομάδα που τηρεί αυτή την τακτική. Στα… καθαρά δικά μας, τώρα, η κατάσταση είναι μπερδεμένη έως… σκοτεινή. Δεν υπάρχει καθημερινή ενημέρωση στις πλείστες μεγάλες ομάδες μας για τα τεκταινόμενα στο ιατρικό δελτίο, παρά μόνο εάν προκύψει σοβαρός τραυματισμός που θα κρατήσει ποδοσφαιριστή εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι κι αλλιώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να «αποκρύψεις» έναν τέτοιο τραυματισμό. Ένα, δύο, τρία ματς να χάσει; Θα απαιτηθεί ξεκάθαρη απάντηση…

Μοιραία, οι πλείστες ειδήσεις για τους τραυματίες αντλούνται από τους αθλητικούς ρεπόρτερ με βάση το δελτίο που αναρτά η ομάδα και αφορά τους παίκτες που απαρτίζουν την αποστολή. Και εάν προκύπτουν απορίες, συνήθως λύνονται πριν από την έναρξη των αγώνων. Όταν, δηλαδή, ο εκπρόσωπος Τύπου της ομάδας στηθεί στην κάμερα για δηλώσεις. Συν τοις άλλοις στον ΑΠΟΕΛ κατά τους τελευταίους μήνες και στην ΑΕΚ κατά τα τελευταία χρόνια, ενημέρωση για την αποστολή δεν υπάρχει. Οπότε, ο καθένας μπορεί να γράψει ό,τι θέλει, να υποθέσει ό,τι θέλει, αναμένοντας το φύλλο αγώνα για να διαπιστώσει εάν υπήρξε πρόβλημα, ιδιαίτερα κατά την τελευταία προπόνηση.

Είπαμε: Η κάθε ομάδα επιλέγει τη δική της φιλοσοφία και οι εκπρόσωποι Τύπου είναι αναγκασμένοι να ακολουθούν.  Ανεξαρτήτως εάν είναι υπέρ ή εναντίον. Υπάλληλοι είναι. Έχω την εντύπωση, όμως, ότι ένας σύλλογος που δεν έχει τίποτα (και κανέναν) να… φοβηθεί, τουλάχιστον για το μπες-βγες στο ιατρικό δελτίο του κάθε παίκτη οφείλει να κρατεί ενήμερο (κατά την εβδομάδα) τον κόσμο της. Τα υπόλοιπα είναι κατά την άποψή μου για λαϊκή κατανάλωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ