aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΜπελά στο κεφάλι τους θέλουν να βάλουν τα σωματεία

Μπελά στο κεφάλι τους θέλουν να βάλουν τα σωματεία

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (pancon@phileleftheros.com)

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744333

Λανθασμένος είναι ο τρόπος που προσπαθούν τα σωματεία μας να πιάσουν το θέμα της κάρτας φιλάθλου και των εισηγήσεων που έχουν αποστείλει στην ΚΟΠ και η οποία έστειλε στο αρμόδιο Υπουργείο.

Σε μια προσπάθεια τους να διασκεδάσουν τις ανησυχίες των οπαδών τους επιδιώκουν το μητρώο φιλάθλων να περάσει στην κυριότητα τους. Σήμερα είναι στον ΚΟΑ. Αυτό σημαίνει πως η αστυνομία για να διερευνήσει επεισόδια για κάποιο αγώνα ζητά τα στοιχεία του συγκεκριμένου αγώνα από τον Οργανισμό. Αντίθετα εφόσον το μητρώο περάσει στα σωματεία θα έχει πρόσβαση σε όλο το αρχείο. Υπάρχει διαφορά ε! Άλλο να εξετάζει η αστυνομία μετά από αίτημα στον ΚΟΑ τα στοιχεία από ένα αγώνα ή από μια κερκίδα σε περίπτωση επεισοδίων και άλλο να μπορεί να ελέγχει ολόκληρο το μητρώο της κάθε ομάδας.

Ο προβληματισμός των περισσότερων φιλάθλων είναι πως δε θέλουν να δίνουν τα προσωπικά τους δεδομένα. Σήμερα το μητρώο από τον ΚΟΑ και κανείς δεν έχει πρόσβαση σε αυτό εκτός και αν ζητηθεί από την αστυνομία για ένα συγκεκριμένο αγώνα. Αντίθετα αν το μητρώο περάσει στα σωματεία η Αστυνομία θα μπορεί απρόσκοπτα όπως τόνισε ο Υπουργός να ελέγχει το αρχείο τους και θα ξέρει ότι όλοι όσοι βρίσκονται εκεί είναι δικοί της οπαδοί.

Ίσως κάτι που δε λήφθηκε υπόψη των διοικούντων είναι πως, περιπτώσεις επεισοδίων με τα υφιστάμενα δεδομένα, η Αστυνομία θα παίρνει τα στοιχεία από τον ΚΟΑ ενώ σε αντίθετη περίπτωση που θα τα λαμβάνει από τα σωματεία τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος να κατηγορηθούν οι παράγοντες τους ως… «ρουφιάνοι» και να έρθουν αντιμέτωποι με άλλου είδους προβλήματα.

Και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει διότι όπως εμφαντικά τόνισε σε χθεσινές δηλώσεις του ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου: «Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να συμφωνήσουμε ότι θα τηρείται μητρώο αρχείο στο οποίο δεν θα έχει απρόσκοπτη πρόσβαση η Αστυνομία. Και να απαιτείται για παράδειγμα η έκδοση δικαστικού διατάγματος. Αυτό το πράγμα το είχαμε πει από την αρχή το δήλωσε μάλιστα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός τέτοιος όρος». Με αυτή τη διευκρίνιση αν το μητρώο φιλάθλων περάσει στα σωματεία μάλλον χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα.

Όσο αφορά την προσέλευση οπαδών στα γήπεδα είναι παραδεκτό απ’ όλους πως η μειωμένη προσέλευση δεν έχει να κάνει με την κάρτα φιλάθλου. Στη διάρκεια της εβδομάδας που προηγήθηκε του ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ, περίπου 1.300 οπαδοί του Απόλλωνα έκαναν κάρτα και άλλοι 250 την ημέρα του αγώνα. Αυτό που τους ώθησε προφανώς είχε να κάνει κατά κύριο λόγο η βαθμολογική σημασία του παιχνιδιού και ασφαλώς η μειωμένη τιμή του εισιτηρίου που ήταν στα πέντε ευρώ.

Σήμερα πληροφορίες μας αναφέρουν πως οι κάτοχοι κάρτας φιλάθλου έφτασαν τις 69.000. Αυτό που προέχει είναι να λυθούν προβλήματα απονομής δικαιοσύνης από πλευράς διαιτητών και αθλητικού δικαστή, να βελτιωθούν οι γηπεδικές εγκαταστάσεις, τα μειωθούν οι τιμές των εισιτηρίων και το κυριότερο να εξαλειφθεί η βία και η διαφθορά με τους στημένους αγώνες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ