aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑξίζει για να το ρισκάρει

Αξίζει για να το ρισκάρει

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Όλα δείχνουν ότι ο Γιουίς Καρέρας θα είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ. Αν και επίσημα ο σύλλογος της Λάρνακας δεν επιβεβαιώνει αλλά ούτε διαψεύδει, εντούτοις ο 43χρονος Ισπανός και φίλος του Τσάβι Ρόκα φέρεται να είναι ο εκλεκτός.

Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα το πότε θα είναι σε θέση να έρθει στην Κύπρο και να πιάσει δουλειά στην ΑΕΚ. Ο Καρέρας βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Σαραγόσα και προσπαθεί να την οδηγήσει στα πλέι οφ για την άνοδο. Αν τα καταφέρει, η άφιξή του στην Κύπρο θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο.

Η Σαραγόσα είναι οριακά στις θέσεις των πλέι οφ. Η σημερινή της αναμέτρηση κρίνεται καθοριστική. Η Σαραγόσα υποδέχεται την Οβιέδο και με νίκη θα κάνει σημαντικό βήμα για να τερματίσει ανάμεσα στην 3η και την 6η θέση. Σε περίπτωση ήττας, δεν χάνει τα πάντα, όμως μειώνονται οι πιθανότητές της για άνοδο, καθώς πολλές είναι οι ομάδες που διεκδικούν τις τέσσερις προνομιούχες θέσεις.

Το πρωτάθλημα στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας ολοκληρώνεται για τη Σαραγόσα στις 4 Ιουνίου. Αν μείνει εκτός 6άδας, τότε ο Καρέρας θα έρθει στην Κύπρο και θα είναι πιθανότατα στην πρώτη ανοικτή προπόνηση της ΑΕΚ στις 6 Ιουνίου. Αν μπει στα πλέι οφ η Σαραγόσα, ο Ισπανός τεχνικός θα παραμείνει στον πάγκο της για ακόμη μία ή δύο εβδομάδες επιπλέον. Σε τέτοια περίπτωση, ίσως να μην προλάβει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ΑΕΚ στην Πολωνία.

Το γεγονός ότι τον επέλεξε ο Ρόκα, με το ρίσκο να χάσει ο Καρέρας την προετοιμασία της ομάδας της Λάρνακας, δείχνει πόσο πολύ πιστεύει στις ικανότητές του. Στο παρελθόν, άλλωστε, όταν ο Ρόκα τον είχε πάρει στη Σαμπαντέλ, ο Καρέρας έκανε αρκετά καλή δουλειά.

Σύντομα θα ξεκαθαρίσει αν θα είναι οριστικά αυτός ο νέος προπονητής της ΑΕΚ και πότε θα πιάσει δουλειά. Πάντως, ο Καρέρας διαθέτει το πακέτο που έψαχνε ο Ρόκα. Ο Καρέρας προέρχεται από τα τμήματα υποδομής της Μπαρσελόνα, έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο ως ποδοσφαιριστής, ενώ είχε σημαντικές εμπειρίες και στους πάγκους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ