aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑθετήθηκαν οι δύο από τις τρεις πρόνοιες της συμφωνίας των «6» προέδρων!

Αθετήθηκαν οι δύο από τις τρεις πρόνοιες της συμφωνίας των «6» προέδρων!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Όταν σε μια συμφωνία με τρεις πρόνοιες, αθετούνται οι δύο, τότε φυσιολογικά το μέλλον της είναι… χλομό. Ο λόγος για τη συμφωνία κυρίων των κορυφαίων έξι ομάδων του ποδοσφαίρου μας που είχαν συνάψει οι πρόεδροί τους (Ομόνοια, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, ΑΕΚ, ΑΕΛ).

Πριν καλά στεγνώσει το μελάνι με τις υπογραφές των προέδρων, η συμφωνία κινδυνεύει να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων ή στην καλύτερη περίπτωση παίρνει πορεία προς τα ντοσιέ αρχειοθέτησης εγγράφων. Η αθέτηση της συμφωνίας έγινε δύο φορές «εις βάρος» του Απόλλωνα και του Νίκου Κίρζη, γεγονός που έφερε και τη δημοσιοποίηση της ενόχλησης και του έντονου προβληματισμού του.

Όπως είχε δημοσιεύσει η ιστοσελίδα μας Goal.com.cy, γύρω στα μέσα Απριλίου, κι ενώ η επικοινωνία γινόταν με τηλεδιασκέψεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, οι πρόεδροι των συλλόγων που προπορεύονται στη βαθμολογία του πρωταθλήματος και ταυτόχρονα έχουν και τον μεγαλύτερο όγκο οπαδών, προχώρησαν σε μία συμφωνία, αγγλιστί «Gentleman’s Agreement», για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους. Περιλάμβανε τρεις βασικές πρόνοιες.

Διαβάστε επίσης: Ο Παπουλής, το «όχι» στον Ράγιος και το τηλεφώνημα για Ζοάο Πέδρο

Η πρώτη αφορούσε στην κοινή γραμμή του… συνασπισμού «Big 6» για τη μείωση των απολαβών των ποδοσφαιριστών κατά τη διάρκεια της διακοπής λόγω του κορωνοϊού. Είχε συμφωνηθεί ότι οι περικοπές να είναι κοινές για όλους, με ποσοστό 10%.

Η δεύτερη πρόνοια, αφορούσε στο ενδεχόμενο επαναφοράς του αιτήματος αύξησης των ομάδων στην Α’ κατηγορία. Ομόνοια, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, ΑΕΚ, ΑΕΛ είχαν συμφωνήσει ότι θα ακολουθήσουν κοινή γραμμή εναντίον σχετικής πρότασης αύξησης των ομάδων.

Η τρίτη πρόνοια της «συμφωνίας των 6» αφορούσε στις σχέσεις των συλλόγων για τις ανανεώσεις συμβολαίων και τις μετεγγραφές. Εν ολίγοις, θα καταβαλλόταν προσπάθεια να μην υπάρξει πλειστηριασμός ανάμεσα στις ομάδες όταν αποκτούσαν ή έδιωχναν ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα, είχε συμφωνηθεί ότι δεν θα ενοχλούσε η μία ομάδα της άλλη, για ποδοσφαιριστές με τους οποίους ήταν σε διαπραγμάτευση για ανανέωση του συμβολαίου του, ενώ το ίδιο θα ίσχυε σε περίπτωση που κάποια ομάδα θα εκδήλωνε ενδιαφέρον για οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή. Θα ίσχυε δηλαδή η σειρά προτεραιότητας ενδιαφέροντος…

Διαβάστε επίσης: Τα «τσούγκρισαν» λόγω Παπουλή, επικοινωνία Κίρζη – Παπασταύρου

Πριν περάσει ένα δίμηνο, η «συμφωνία των 6» παραβιάσθηκε δύο φορές σε δύο βασικές της πρόνοιες. Η πρώτη αφορούσε στην ψηφοφορία του Διοικητικού Συμβουλίου για την αύξηση των ομάδων που αθετήθηκε από την Ομόνοια, τον ΑΠΟΕΛ, την ΑΕΚ και την ΑΕΛ (μόνο η Ανόρθωση και ο Απόλλων  ψήφισαν εναντίον της αύξησης των ομάδων της Α’ κατηγορίας σε 14). Η δεύτερη φορά παραβίασης βασικής πρόνοιας της συμφωνίας, όπως ισχυρίζεται ο επίσημος Απόλλωνας έγινε από την Ομόνοια, και αφορά στο ενδιαφέρον των τριφυλλοφόρων για τον Φώτη Παπουλή. Ενδιαφέρον που κοινοποιήθηκε από τον Σταύρο Παπασταύρου στον Νίκο Κίρζη το βράδυ της Τρίτης.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια και Παπουλής δίνουν τα χέρια!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ