aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUE«Άσπρο» το αποτέλεσμα, αλλά ό(Χ)ι η μέρα της! (pics & vid)

«Άσπρο» το αποτέλεσμα, αλλά ό(Χ)ι η μέρα της! (pics & vid)

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΟΔΥΣΣΕΩΣ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ)

Κράτησε το μηδέν παθητικό που είχε ως βασικό στόχο, δεν κατάφερε όμως να σκοράρει η ΑΕΚ, που έμεινε στο 0-0 κόντρα στη Ντάντοκ, στον αγώνα που έγινε το βράδυ της Πέμπτης 26 Ιουλίου στο «Όριελ Παρκ» της πόλης Ντάντοκ, στην Ιρλανδία. Η ρεβάνς, στο πλαίσιο του Β’ προκριματικού γύρου του Europa League, θα διεξαχθεί σε μία εβδομάδα (2/08) στο «ΑΕΚ Αρένα».

Μοιρασμένο μπορεί να λεχθεί το α’ ημίχρονο, κράτησε περισσότερο μπάλα η ΑΕΚ στο δεύτερο, όμως ανησύχησε αρκετά πίσω, αφού η Ντάντοκ είχε και δοκάρι. Μπόλικη ταχύτητα και δύναμη έβαλε στο παιχνίδι της η γηπεδούχος, περισσότερη τακτική απ’ τους Κυπελλούχους, που έδειξαν να δυσκολεύονται ιδιαίτερα με τον τεχνητό χλοοτάπητα. Αυτό φάνηκε ιδιαίτερα σε κάποιες μπαλιές και κάποια σουτ, που επιχείρησαν ιδίως στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ημίχρονο έβαλαν τη μπάλα περισσότερο κάτω και είχαν την υπεροχή, στο μεγαλύτερο -μπορεί με ευκολία να λεχθεί- μέρος του 45λεπτου.

Χρώματα και… πλάνα

Η ΑΕΚ αγωνίστηκε με τη γκρίζα εμφάνιση, ενώ η Ντάντοκ με ασπρόμαυρη. Ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων ξεκίνησε το ματς φορώντας και… καπέλο λόγω του ήλιου που ήταν απέναντι του (νυχτώνει πλήρως γύρω στις 22:30 στην Ιρλανδία). Την ώρα της εισόδου των δύο ομάδων όλο το γήπεδο ήταν όρθιο και χειροκροτούσε για αρκετή ώρα. Γενικώς η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική, ποδοσφαιρική πρωτίστως, με όλο το γήπεδο να χειροκροτεί τις προσπάθειες των γηπεδούχων και συχνά-πυκνά να συμμετέχει στα συνθήματα των οργανωμένων.

Με σχηματισμό 4-4-2 παρατάχθηκε η ΑΕΚ, με τον Τόνιο στο τέρμα και τους Ιγκόρ Σίλβα, Γκονσάλες, Τρουγιόλς και Θ. Ιωάννου από δεξιά προς τα αριστερά. Οι Χέφελ και Λαρένα λειτουργούσαν ως εσωτερικοί μέσοι, με τον Τομάς και τον Ακοράν να αγωνίζονται στα άκρα, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Επιθετικό δίδυμο οι Γιάννου και Τρισκόφσκι, με το δεύτερο να έχει πιο ελεύθερο ρόλο.

Θετικό ξεκίνημα και εναλλαγή της κατοχής

Το ξεκίνημα του ματς βρήκε την ΑΕΚ να κρατάει μπάλα, ωστόσο η εικόνα αυτή άλλαξε γρήγορα, αφού πήραν τα ηνία από το 10’ οι γηπεδούχοι. Στη συνέχεια, από το 20’ μέχρι και τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, η κατοχή ήταν εναλλασσόμενη, με τις δύο ομάδες να βρίσκουν κάποιες ευκαιρίες. Η πρώτη απειλή ήρθε από την ομάδα της Λάρνακας, με ένα σουτ του Τρισκόφσκι στο 7’ που έφυγε γρήγορα στην πλάτη της άμυνας, όμως η μπάλα κατέληξε έξω.

Στο 9ο λεπτό η μεγαλύτερη ευκαιρία στο Α’ ημίχρονο για τη Ντάντοκ, όταν το σουτ του Ντάφι, που έφυγε γρήγορα στην κόντρα, χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Τόνιο, προτού καταλήξει άουτ. Στο 23ο λεπτό ο Τομάς έχασε μεγάλη, διπλή, ευκαιρία εντός περιοχής, αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε δύο προσπάθειες του. Ευκαιρία σημαντική έχασε η Ντάντοκ στο 35ο λεπτό, όταν γύρισε λανθασμένα η άμυνα της ΑΕΚ προς τον Τόνιο και λίγο έλειψε να στοιχίσει. Ακολούθησε ένα σουτ του Ακοράν στο ίδιο λεπτό, το οποίο απέκρουσε ο Ρότζερς πέφτοντας. Ένα σουτ του Ντάφι στο 43’, πέρασε έξω.

Καλή επιστροφή, δεν πλήρωσε την κούραση

Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος, βρήκε ευκαιρίες, δοκίμασε αρκετά σουτ, όμως στο τελευταίο 15λεπτο περίπου, καλύτερη και πιο ουσιαστική ήταν η Ντάντοκ. Στο 48ο λεπτό ο Γιάννου έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν βρέθηκε μόνος με τον τερματοφύλακα της Ντάντοκ εντός μικρής περιοχής, αλλά το πλασέ του σταμάτησε με διπλή προσπάθεια -και με δόση τύχης- ο Ρότζερς. Ένα επικίνδυνο σουτ του Χόμπαν στο 50’, σταμάτησε εύκολα ο Τόνιο. Ο Λαρένα εκτέλεσε απευθείας φάουλ στο 58’, εύκολα απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ντάντοκ.

Στο 60’ ο Ντάφι εκτέλεσε με τη σειρά του απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή, που είχε την ίδια μοίρα με το προηγούμενο στημένο. Στο 61’ μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Ακοράν, όταν ο Χέφελ τον έβγαλε μόνο πλάγια της μικρής περιοχής, το σουτ όμως που έπιασε στην κίνηση πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Ο Χέφελ δοκίμασε εκ νέου να απειλήσει στο 75’, το σουτ όμως ήταν άστοχο. Ο Ντάφι βρέθηκε σε καλή θέση στο 76’ εντός περιοχής, το σουτ όμως ήταν αδύνατο και δεν «απείλησε» την εστία του Τόνιο.

Στο 79’ νέα απειλή για τη Ντάντοκ, με το Ντάφι να κάνει καλό σουτ από το ύψος της περιοχής, όμως ο Τόνιο έπεσε σωστά και μάζεψε προ τη γραμμής. Στο 85’ νέο σουτ από τον Κάσες στο ύψος της περιοχής, απέκρουσε ο Ρότζερς. Στο 88’ ο Χόμπαν έπιασε σουτ μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, ήταν όμως άστοχο. Στο 89’ νέο σουτ του Γιάννου, που απέκρουσε ο Ρότζερς, με τη φάση αυτή να ήταν η τελευταία του αγώνα.

Ντάντολκ (Στέφεν Κένι): Ρότζερς, Γκάρτλαντ, Μάσι (81′ Γιάρβις), Κλίαρι, Σιλντς, Μπένσον, ΜακΓκράθ (67′ ΜακΈλενι), Κόνολι (84′ Μάρι), Ντάφι, Χόμπαν.

ΑΕΚ (Άντονι Ιραόλα): Τόνιο, Σίλβα, Τρουγιόλς, Λαρένα (63′ Κάσες), Ακοράν, Τομάς (62′ Τέτε), Τρισκόφσκι, Χέφελ, Γκονθάλεθ, Ιωάννου, Γιάννου (90′ Ρουσιάς).

Σκόρερ: -/-.

Κίτρινες: 4′ Μάσι, 47′ Κλίαρι, 73′ Χόμπαν, 87′ Ντάφι / 36′ Σίλβα, 58′ Χέφελ.

Κόκκινες: -/-.

Θεατές: 3100.

Γήπεδο: Όριελ Παρκ.

Διαιτητής: Ο Αυστριακός Χάραλντ Λέχνερ με βοηθούς τους συμπατριώτες του Αντρέας Χέιντενραϊχ, Μαξιμιλιάν Κόλμπιτς.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ