aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑς το βουλώσουν κάποιοι μέρα που είναι, γίνονται ρεζίλι…

Ας το βουλώσουν κάποιοι μέρα που είναι, γίνονται ρεζίλι…

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Επέτειος της εργατικής Πρωτομαγιάς λοιπόν σήμερα και αφορμή για αρκετούς να μας υπενθυμίσουν την υπεράσπιση των λαϊκών κατακτήσεων μέσα από τις πολύ αντίξοες συνθήκες καπιταλισμού. Τις προσπάθειες αυτών που οι αγώνες τους, άλλαξαν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων κερδίζοντας αξιόλογα ωράρια εργασίας και ξεκούρασης. Τα κεκτημένα αυτών των πολύχρονων, σκληρών και δύσκολων αγώνων, βρίσκονται τα τελευταία χρόνια υπό συνεχή αμφισβήτηση και υπόσκαψη, όπως σωστά αναφέρουν οι οργανωμένοι οπαδοί της Ομόνοιας (διαβάστε εδώ την ανακοίνωσή τους).

Και όπως επίσης ορθώς αναφέρουν οι Ομονοιάτες, το διακύβευμα της Πρωτομαγιάς αγγίζει και το χώρο του ποδοσφαίρου σήμερα στις κρίσιμες συνθήκες της πανδημίας. Οι ποδοσφαιριστές είναι και αυτοί εργαζόμενοι με δικαιώματα, και στην Κύπρο τώρα που δυσκόλεψαν αρκετά τα οικονομικά κάποιων παραγόντων του παρασκηνίου, δεν αποδέχονται τον συνδικαλισμό.

Μόνο που τον συνδικαλισμό δεν το αποδέχονται ούτε παράγοντες με αριστερά ιδεώδη, ούτε παράγοντες με αντίθετες ιδεολογικές αντιλήψεις. Σε αυτή την εκνευριστική προσπάθεια που κάνουν κάποιες ομάδες για να διακοπεί το πρωτάθλημα ώστε να εξυπηρετηθούν μόνο δικά τους συμφέροντα και να βρουν τρόπο να ξεφορτωθούν τους παίκτες τους και να γλιτώσουν χρήμα, συμμετέχουν παράγοντες από όλες τις ιδεολογικές παρατάξεις.

Οι ποδοσφαιριστές έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να διεκδικούν και αυτοί τα δικαιώματά τους και κάποιοι θα δεχθούν τις μειώσεις απολαβών όπως η πλειοψηφία ανθρώπων/εργαζομένων στην Κύπρο, ενώ αρκετοί θα στήσουν πόδι και θα απαιτήσουν και το τελευταίο σεντ προτού αποδεσμευτούν.

Αυτό, όμως, που πρέπει να κάνουν μερικοί παράγοντες, προηγούμενοι φλογεροί υπερασπιστές του συνδικαλισμού (διότι για φέτος δεν ισχύει αυτό), τουλάχιστον σήμερα που είναι η επέτειος της εργατικής Πρωτομαγιάς και με αφορμή τα πιο πάνω, είναι να το βουλώσουν. Να το ράψουν το στόμα τους και να τους αρπάξει κάποιος το κινητό και το πληκτρολόγιο να μην αναρτούν τις δικές τους (επαναστατικές) σαχλαμάρες και τραγούδια που αφορούν στη μέρα αυτή.

Αυτό ας το αφήσουν για όσους δεν είναι υποκριτές και όσους πραγματικά παλεύουν έως σήμερα ενάντια στον καπιταλισμό. Για τους νοήμονες, γίνονται τουλάχιστον ρεζίλι. Και το κολάνι αρπάζει και τις «κεφαλές» των πλείστων εταιρειών και οργανισμών ειδικά στον ιδιωτικό τομέα, σε όλους τους τομείς έτσι; Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο…

Υ.Γ.: Το να γίνεται αναφορά στην προσπάθεια που κάνουν οι παίκτες να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, δεν σημαίνει πως είμαστε υποχρεωμένοι να συμμαχήσουμε μαζί τους. Και αυτό αφορά ειδικά στους τουρίστες και τα «παλτά» που αμείβονται με ένα σκασμό λεφτά για να έρθουν 1-2 χρόνια να περάσουν όμορφα στο νησί μας και να φύγουν. Είπαμε ξανά πως δεν φταίνε αυτοί, αλλά οι ίδιες οι ομάδες και ο ίδιος ο «Βασιλιάς των Σπορ» που έχει καλομάθει τα παιδιά του, υπερεκτιμώντας την αξία τους. Έτσι είναι, άμα μάθει στα πολλά κανείς, πολύ δύσκολα αρκείται με τα λίγα και απαραίτητα. Άλλο οι βασικές ανάγκες κι άλλο η ικανοποίηση επιθυμιών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ