aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑρουαμπαρένα(ς)… θεός, ο Βάσκος κυνηγός! (pics)

Αρουαμπαρένα(ς)… θεός, ο Βάσκος κυνηγός! (pics)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Σπουδαία νίκη με 2-1 επί της ΑΕΚ πέτυχε η ΑΕΛ στον κεκλεισμένων των θυρών αγώνα στο Τσίρειο με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αρουαμπαρένα που άνοιξε το σκορ στο 18’ και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του στις καθυστερήσεις, αφού για περίπου μία ώρα το ματς ήταν ισόπαλο 1-1 (ισοφάρισε ο Φλοριάν στο 33’) και βάσει του αργού ρυθμού του, όλα συνηγορούσαν πως οι δύο μονομάχοι θα συμβιβάζονταν.

Τα παιχνίδια ωστόσο τελειώνουν με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Και η ΑΕΛ ευτύχισε να σκοράρει στο 90’ + 1 και να πάρει ένα τρίποντο-χρυσάφι, που την ανεβάσει στο συν 4 από την Ομόνοια που βρίσκεται στην 5η θέση κι έχασες προηγουμένως με 0-1 από τον ΑΠΟΕΛ. Η ΑΕΚ, όχι μόνο παρέμεινε στην 3η θέση, αλλά είδε τη διαφορά από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ να αυξάνεται ξανά στο συν 9 και τις ελπίδες της για διεκδίκηση του τίτλου να εξανεμίζονται.

Όσον αφορά στην εξέλιξη της αναμέτρησης, το πρώτο μέρος δεν το λες και πλούσιο σε δράση, ωστόσο, οι λιγοστοί φίλαθλοι στο βουβό Τσίρειο (λόγω τιμωρίας της ΑΕΛ), αλλά και όσοι το είδαν τηλεοπτικώς, είχαν την ευκαιρία να δουν δύο τέρματα.

Η ΑΕΛ είχε τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα λεπτά και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 18ο λεπτό με τον Αρουαμπαρένα. Ο Αϊρόσα επιχείρησε μπαλιά από δεξιά, ο Γιωργαλλίδης δεν απομάκρυνε σωστά, ο Μαύρου δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα και μετά από κόντρα η μπάλα έφτασε στον Αρουαμπαρένα ο οποίος με κεφαλιά την έστειλε στα δίκτυα. Η ΑΕΚ ανέβασε στροφές μετά το γκολ που δέχθηκε, είχε κάποιες καλές φάσεις και εξαργύρωσε την ελαφριά υπεροχή της πετυχαίνοντας το γκολ της ισοφάρισης στο 33’ με κεφαλιά του Φλοριάν. Το 1-1 ήταν το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, αν και στα πρώτα λεπτά ο ρυθμός ήταν γρήγορος, στη συνέχεια ήταν κάπως πεσμένος. Ως ευκαιρίες στο πρώτο 15λεπτο μπορούν να χαρακτηριστούν κάποια άστοχα σουτ εκατέρωθεν, όμως, στο 61’ η ΑΕΚ έφθασε μία ανάσα από το να πάρει προβάδισμα με αυτογκόλ που θα σημείωνε ο Μίτρεα στην προσπάθειά του να απομακρύνει μετά από σέντρα του Τέτε, ωστόσο το δεξί δοκάρι του Ρομό στάθηκε σύμμαχος για τους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού.

Ο ρυθμός του αγώνα οδηγούσε στο συμπέρασμα για συμβιβασμό ανάμεσα στις δύο ομάδες. Παρόλα αυτά, στις καθυστερήσεις η Θεά Τύχη έδειξε το δρόμο της νίκης στην ΑΕΛ και με πλασέ του Αρουαμπαρένα στο 90’ + 1 μετά από ασίστ του Μέσκα, οι γαλαζοκίτρινοι πήραν μία σπουδαία νίκη (2-1), άσχετα αν οι κιτρινοπράσινοι παραλίγο να ισοφαρίσουν σε 2-2 με τον Μυτίδη λίγο πριν την εκπνοή του ντέρμπι.

Ακολουθεί η ταυτότητα και το live της αναμέτρησης!

ΑΕΛ (Μπρούνο Μπαλταζάρ)Ρομό, Αϊρόσα, Μίτρεα, Λαφράνς, Φορτούνα, Γεωργιάδης (63′ Μπλάνκο), Νικολάου, Σοάρες, Μέσκα (90′ + 3 Χ. Κυριάκου), Αρουαμπαρένα, Μαύρου (69′ Σάσι).

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδίακεθ): Γιωργαλλίδης, Ορτίθ, Καταλά, Μουρίγιο, Γκαρίδο, Τέτε, Μπόλιεβιτς (71′ Τομάς), Λαρένα, Ακοράν (66′ Μαλόκου), Χέφελ (79′ Μυτίδης), Φλοριάν.

Σκόρερ: 18′ & 90′ + 1 Αρουαμπαρένα / 34′ Φλοριάν.

Κίτρινες: 33′ Αϊρόσα / 62′ Λαρένα (2η).

Aποβολές: -/-.

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου.

Α’ βοηθός: Στέλιος Νικήτα.

Β’ βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου.

Τέταρτος: Νικόλας Αθανασίου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Πανίκος Καΐλης.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ