aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑρουαμπαρένα-Γκαρίδο: Προβάδισμα σε Μπιλμπάο, respect σε Αστίθ!

Αρουαμπαρένα-Γκαρίδο: Προβάδισμα σε Μπιλμπάο, respect σε Αστίθ!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Οι Χαβιέρ Γκαρίδο (ΑΕΚ) και Μικέλ Αρουαμπαρένα (ΑΕΛ), μέσω δηλώσεών τους που φιλοξενούνται στο ρεπορτάζ-αφιέρωμα της «Deia», δεν δίστασαν να δώσουν στην Αθλέτικ Μπιλμπάο τον τίτλο του φαβορί στις αναμετρήσεις με τον ΑΠΟΕΛ «την πιο δυνατή ομάδα στην Κύπρο «σε σχέση με το προσωπικό, προϋπολογισμό και υποστήριξη», όπως τόνισαν.

Ο Αρουαμπαρένα, ακόμη, περιμένει ότι η ΑΕΛ μπορεί να κάνει το κομμάτι της για να βοηθήσει την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε, λόγω του αγώνα των γαλαζοκίτρινων με τον ΑΠΟΕΛ την ερχόμενη Δευτέρα, 72 ώρες πριν τον επαναληπτικό της Λευκωσίας. Εννοώντας δηλαδή, να κουραστεί ο ΑΠΟΕΛ στην αναμέτρηση με τους Λεμεσιανούς πριν τον επαναληπτικό απέναντι στην Αθλέτικ.

«Ο ΑΠΟΕΛ θα δώσει μεγάλη σημασία και στο μεταξύ μας ματς. Πρέπει να θυμόμαστε ότι είμαστε δεύτεροι και με μία νίκη φτάνουμε στους δύο βαθμούς από την κορυφή, οπόταν δεν θέλουν να διακινδυνέψουν την κορυφή», είπε ο Βάσκος στράικερ της ΑΕΛ.

«Ο ΑΠΟΕΛ είναι διαφορετική ομάδα όταν παίζει στην Κύπρο, απ’ ότι όταν παίζει στην Ευρώπη. Στην Κύπρο είναι συνηθισμένος να βάζει τα δυνατά του όταν παίζει με κάποιον από τους πρώτους τέσσερις, το οποίο ίσως να τον ζημιώνει, καθώς δεν έχει το συνήθειο να το κάνει σε όλους τους αγώνες του, όπως κάνει η Μπιλμπάο στην ισπανική Λίγκα, η οποία είναι πολύ ανταγωνιστική», πρόσθεσε

Ο Γκαρίδο συμμερίζεται την άποψη του Αρουαμπαρένα στις δηλώσεις του: «Είναι μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα, με ποδοσφαιριστές που μπορούν να σε πληγώσουν. Η Αθλέτικ ξέρει ότι πρέπει να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα στο Σαν Μαμές, λόγω του ότι ο ΑΠΟΕΛ αν και αουτσάιντερ είναι δυνατός εντός έδρας».

«Οι παίκτες που ξεχωρίζουν είναι ο αρχηγός Μοράις και οι επιθετικοί Σωτηρίου και Ντε Καμάργκο οι οποίοι είναι δύο τανκς, με πολύ καλό σουτ. Στα φτερά οι Εφραίμ και Βάντερ είναι οι πιο επικίνδυνοι ποδοσφαιριστές του. Είναι πολύ πιο δυνατός στην επίθεση», πρόσθεσε ο Βάσκος αριστερός μπακ των κιτρινοπράσινων.

Ο Αρουαμπαρένα καταληκτικά τόνισε: «Η “αχίλλειος του πτέρνα” είναι η άμυνα, με όλο τον σεβασμό στον Ινιάκι Αστίθ. Τους νικήσαμε στο πρωτάθλημα και αν η Αθλέτικ δημιουργήσει ευκαιρίες, πιστεύω θα σκοράρει».

Εδώ ολόκληρο το αφιέρωμα της «Deia»!

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ