aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣAργυρού στο «Goal»: «Προκαλούμε να βρουν τους 14 φοροφυγάδες διαιτητές»

Aργυρού στο «Goal»: «Προκαλούμε να βρουν τους 14 φοροφυγάδες διαιτητές»

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Η πρόσφατη αναφορά του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής για φαινόμενα φοροδιαφυγής από διαιτητές και τα όσα δημοσιεύτηκαν ακολούθως στον Τύπο ενόχλησαν έντονα τον σύνδεσμο διαιτητών Κύπρου. Ο πρόεδρος των διαιτητών, Μιχάλης Αργυρού σε επικοινωνία που είχε με την ιστοσελίδα μας Goal.com.cy τόνισε ότι είναι άδικο και προσβλητικό για την παρανομία μόλις 14 προσώπων να αμαυρώνεται το όνομα του συνδέσμου, ο οποίος «στεγάζει» περίπου 1000 άτομα.

Σύμφωνα με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη, εντοπίστηκαν περιπτώσεις διαιτητών οι οποίοι εργάστηκαν ή εργάζονται στην Κύπρο και το εξωτερικό και για μερικά χρόνια δεν δήλωναν τα εισοδήματά τους. Μάλιστα, όπως ανέφερε παλαιότερα σε έκθεσή του, πρόκειται για 14 διαιτητές/βοηθούς που κατατάσσονται στην κατηγορία «elite» της διαιτησίας, οι οποίοι διαιτήτευσαν από 84-171 αγώνες ο καθένας στην Κύπρο και στο εξωτερικό, χωρίς να δηλώσουν στο Τμήμα Φορολογίας τα εισοδήματά τους από τη διαιτησία.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών, μιλώντας στο «Goal» κάλεσε τους αρμόδιους στον φόρο εισοδήματος να εντοπίσουν τους 14 διαιτητές, οι οποίοι αδικούν την εικόνα ολόκληρης της διαιτησίας και των υπόλοιπων 1000 που έχουν πληρώσει μέχρι και το τελευταίο σεντ των υποχρεώσεών τους προς το κράτος: «Προκαλούμε και απαιτούμε από τον φόρο εισοδήματος να κάνει τις ενέργειες όπως προνοεί ο νόμος. Διότι τα 14 άτομα σε ένα σύνολο 1000 ατόμων δεν μπορούν να χαλούν την εικόνα όλων των υπολοίπων. Όπως έχω αναφέρει και στον έφορο φορολογίας σε πρόσφατη συνάντησή μας εμείς σαν σύνδεσμος διαιτητών είμαστε στη διάθεση του φόρου εισοδήματος να δώσουμε τις οποιεσδήποτε πληροφορίες χρειαστούν για αυτά τα 14 άτομα».

Σε ερώτηση κατά πόσο ο σύνδεσμος διαιτητών γνωρίζει ποιοι είναι οι 14 διαιτητές που έχουν φοροδιαφύγει ο κ. Αργυρού απάντησε αρνητικά, εντούτοις δήλωσε την ετοιμότητα του συνδέσμου να δώσει στοιχεία για οποιοδήποτε μέλος του σε περίπτωση που ο έφορος φορολογίας εντοπίσει τους φοροφυγάδες.

«Δεν γνωρίζουμε ποια είναι τα συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά αν εντοπιστούν ποιοι είναι εμείς μπορούμε να ανατρέξουμε στο αρχείο μας και να δώσουμε κάθε αναγκαία πληροφορία είτε αφορά εν ενεργεία διαιτητή, είτε σε πρώην διαιτητή», είπε

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ