aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑπουσίες που δεν αναπληρώνονται

Απουσίες που δεν αναπληρώνονται

Το πρωτάθλημα δεν έχει ζεσταθεί ακόμα για τα καλά. Κουτσουρεμένη ήταν η 1η αγωνιστική, το ίδιο θα είναι και η 2η που θα διεξαχθεί εντός του Σαββατοκύριακου. Όσο και να είναι, το πρωτάθλημά μας έχει σημαντικά ονόματα στο… απουσιολόγιό του.

Καταρχάς, οι τρεις ομάδες που έθεσαν στόχο τον τίτλο, ΑΠΟΕΛ, Απόλλων και ΑΕΚ, δεν έχουν αγωνιστεί ακόμα. Μόνο μία εξ αυτών, η ΑΕΚ, θα ριχτεί αύριο στη μάχη. Από εκεί και πέρα, η λαοφιλής Ομόνοια που θέλει να επιστρέψει φέτος πιο απαιτητική, θα πάρει το βάπτισμα του πυρός στην 3η αγωνιστική, όπως και οι ΑΠΟΕΛ και Απόλλων.

Έτσι, από τις ομάδες που ακολουθούνται από πολύ κόσμο μόνο η Ανόρθωση, άντε και η Νέα Σαλαμίνα, ετοιμάζονται για τις δύο στις δύο παρουσίες. Ε, όπως και να το δει κανείς, είναι σοβαρές οι απουσίες, από αυτές που… δεν αναπληρώνονται και είναι αναγκαίες για την αύξηση του ενδιαφέροντος των ποδοσφαιρόφιλων.

Ο κανονισμός λοιπόν που θέλει τους «Ευρωπαίους» μας να δικαιούνται αναβολή των εγχώριων αγώνων τους, έγινε θεσμός τα τελευταία χρόνια. Ως αποτέλεσμα, χάθηκε η αίγλη των πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος και κυρίως της πρεμιέρας. Βεβαίως, αυτά είναι ψιλά γράμματα μπροστά την κερδοφόρα προοπτική των διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ. Με μοναδική ένσταση ότι και στις άλλες χώρες λιγουρεύονται τους ομίλους, αλλά κατά συντριπτική πλειονότητα δεν αναβάλλουν τις εγχώριες υποχρεώσεις.

Α.Β.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ