aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑπόλλων-ΑΕΚ: Η ανεπούλωτη πληγή του ’18 και η αναβίωση της κόντρας το ’21

Απόλλων-ΑΕΚ: Η ανεπούλωτη πληγή του ’18 και η αναβίωση της κόντρας το ’21

Αν και φάνηκε πως ο χρόνος λειτουργούσε σαν γιατρός ώστε να κλείσει η πληγή που άνοιξε το 2018 ανάμεσα σε Απόλλων και ΑΕΚ, μάλλον έμεινε ανεπούλωτη. Διότι είναι φανερό πως χρειαζόταν μόνο μια αφορμή για να αναβιώσει η κόντρα το 2021.

Οι κυανόλευκοι προφανώς δεν θα ξεχάσουν ποτέ όσα έλαβαν χώρα προ τριετίες. Όταν δηλαδή ο τότε βασικός αντίπαλός τους στο πρωτάθλημα, ΑΠΟΕΛ, κληρώθηκε να αγωνιστεί στα ημιτελικά με την ΑΕΚ, ενώ την ίδια περίοδο οι δύο ομάδες θα βρίσκονταν αντιμέτωπες και στο πρωτάθλημα.

Οι μαζικές αλλαγές γαλαζοκιτρίνων και κιτρινοπρασίνων, οι πρώτοι στο κύπελλο δείχνοντας να το σνομπάρουν και οι δεύτεροι στο πρωτάθλημα, ενόχλησαν αφάνταστα του κυανόλευκους της Λεμεσού.

Ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε τη μοναδική νίκη του στο ΑΕΚ Αρένα (3-1), από το 2016 που άνοιξε τις πύλες του έως σήμερα, παίρνοντας ένα άκρως σημαντικό «διπλό» στον δρόμο προς τον τίτλο του πρωταθλητή. Αντιθέτως, οι Λαρνακείς πήραν δύο νίκες (2-1, 2-0) στο κύπελλο και προκρίθηκαν στον τελικό (κατάκτησαν τον τίτλο με νίκη 2-1 εις βάρος του Απόλλωνα).

Κάτι που δεν άρεσε στον σύλλογο της Λεμεσού, που βρέθηκε πιο κοντά από ποτέ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος από το 2006 και τελικά το έχασε στο… τσακ. Οι σχέσεις ανάμεσα σε Απόλλωνα και ΑΕΚ ήταν στη συνέχεια τεταμένες για αρκετό χρονικό διάστημα, μάλιστα την επόμενη σεζόν οι Λεμεσιανοί δεν χρησιμοποίησαν το ΑΕΚ Αρένα για έδρα τους στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, επιστρέφοντας στο ΓΣΠ.

Κάπως έτσι μπορούν να «μεταφραστούν» το παρακάτω απόσπασμα των τοποθετήσεων του εκπρόσωπου Τύπου των κυανόλευκων, Φανούριου Κωνσταντίνου, στην προσπάθειά του να απαντήσει στον Κυριάκου Δημητρίου (εδώ και εδώ):

«Δεν είπα ποτέ να μας χαρίσουν ή να γυρευτούν αλλού. Ο Απόλλων δεν ψάχνεται, ίσως αν ψαχνόμασταν να μπορούσαμε να φτάσουμε σ’ ένα τρόπαιο πρωταθλήματος γρηγορότερα. Δεν ξέρω αν ψάχτηκαν κάποιοι άλλοι στο παρελθόν. Ο Απόλλων κερδίζει και χάνει στο γήπεδο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ