aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑπόλλων – ΑΕΚ 3-1: Διανυκτέρευση στο ρετιρέ! (vid)

Απόλλων – ΑΕΚ 3-1: Διανυκτέρευση στο ρετιρέ! (vid)

Καρδιοχτύπησε αλλά κατάφερε να κερδίσει με 3-1 την ΑΕΚ ο Απόλλων, έπιασε κορυφή καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία της Ομόνοιας και περιμένει το αποτέλεσμα του ντέρμπι της Δευτέρας ανάμεσα στους πράσινους και την ΑΕΛ.

Οι γαλάζιοι της Λεμεσού τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην ΑΕΚ που έπαιξε δίχως άγχος και άγχωσε αρκετά την ομάδα του Γιάννη Πετράκη. Με τη νίκη του ο Απόλλων συνεχίζει να εξαρτάται από τα δικά του αποτελέσματα, καθώς με δύο νίκες στις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές κόντρα σε Ολυμπιακό (Τσίρειο) και Ομόνοια (ΓΣΠ) θα στεφθεί πρωταθλητής.

Ο Νταμπό στο 43’ έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους, ο Ακοράν στο 47’ ισοφάρισε σε 1-1 και «πάγωσε» το Τσίρειο, όμως σ’ ένα πεντάλεπτο η λεμεσιανή ομάδα «καθάρισε» την αναμέτρηση με σκόρερ τους Ανδρέα Φιλιώτη (60’) και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (65’).

Στην πρώτη θέση με 72 βαθμούς ο Απόλλων, πέμπτη με 47 η ΑΕΚ που είχε καλή παρουσία αλλά ήταν άστοχη, άτυχη και πλήρωσε τα λάθη της στον πρώτο αγώνα μετά την αποχώρηση του Σωφρόνη Αυγουστή. Πλήγμα στον Απόλλωνα με τον τραυματισμό του Νικολά Ντιγκινί, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Μπίσεσβαρ στο 41’ λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο.

Το ματς

Καλό ρυθμό αλλά ελάχιστες φάσεις ήταν το σκηνικό στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν πάτησε την περιοχή του Γιοβάνοβιτς. Ο Απόλλων είχε δύο καλές προϋποθέσεις στο πρώτο δεκάλεπτο με τον Νταμπό στο 7’ να είναι ένα βήμα πιο μπροστά από την μπάλα στο γύρισμα του Πέδρο, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Αντωνιάδης «διάβασε» την σκέψη του Ντιγκινί και έδιωξε τον κίνδυνο.

Στο 23’ καταγράφηκε η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους με τον Γκεριέ να βάζει σωτήρια το πόδι σε σουτ του Ακοράν και να διώχνει την μπάλα ενώ είχε πορεία προς τα δίχτυα του Γιοβάνοβιτς. Στο 41’ έγινε η αναγκαστική αλλαγή του Ντιγκινί, ο οποίος αν και προσπάθησε να σφίξει τα δόντια δεν μπόρεσε να συνεχίσει.

Στα χασομέρια του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Νταμπό να βάζει το πόδι και να αλλάζει πορεία στην μπάλα στο σουτ του Ντένιτς και με το έκτο φετινό του τέρμα στο πρωτάθλημα έκανε το 1-0.

Δύο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Ιωάννου έκανε σέντρα από αριστερά, ο Γιούστε δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα όπως θα έπρεπε και την έστειλε στον Ακοράν, ο οποίος με διαγώνιο σουτ την έστειλε πρώτα στο δεξί δοκάρι και ακολούθως στα δίχτυα του Γιοβάνοβιτς. Στο 48’ οι κιτρινοπράσινοι είχαν δοκάρι με τον Ναούμ και έδειχναν πιο επικίνδυνοι. Τα μαύρα σύννεφα που άρχισαν να σκεπάζουν το Τσίρειο μετά την ισοφάριση της ΑΕΚ έδιωξε ο Απόλλων σε διάστημα πέντε λεπτών.

Οι γαλάζιοι της Λεμεσού προηγήθηκαν για δεύτερη φορά στο ματς με το πρώτο φετινό γκολ του Φιλιώτη. Στο 60’ μετά από γύρισμα του Γκεριέ ο Κύπριος άσος έκανε το σουτ, ο Μολ εκτίμησε λανθασμένα την πορεία της μπάλας που κατέληξε στα δίχτυα της ΑΕΚ.

Στο 65’ ο Μπίσεσβαρ «μάτωσε» για τρίτη φορά τα δίχτυα του Μολ, μετά από γύρισμα του Νταμπό και πλασέ από το σημείο του πέναλτι. Δεύτερο σερί ματς που σκοράρει ο Μπισεσβαρ προερχόμενος από τον πάγκο. Στη συνέχεια ο Απόλλων αμύνθηκε, η ΑΕΚ άσκησε πίεση και είχε 1-2 καλές στιγμές με τους Ακοράν και Τολεμές, όμως το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Απόλλων (Γιάννης Πετράκης): Γιοβάνοβιτς, Πέδρο, Ρομπέρζ, Γιούστε, Γκεριέ, Φιλιώτης (77′ Ψύχας), Ντένιτς, Χ. Κυριάκου (71′ Μάρκοβιτς), Ματέι (77′ Σατσέτι), Ντιγκινί (41′ Μπίσεσβαρ), Νταμπό (71′ Μπένσχοπ).

ΑΕΚ (Έκτορ Γκονζάλες): Μολ, Φερνάντεθ, Γκονθάλεθ, Αντωνιάδης, Ιωάννου (89′ Σούντερντεν), Σπιρόφσκι (68′ Σπόλιαριτς), Χέιτλι, Ακοράν, Ναούμ (68′ Τολεμές), Γκαρσία (83′ Καλαϊτζής), Τρισκόφσκι.

Σκόρερ: Νταμπό 43′, Φιλιώτης 60′, Μπίσεσβαρ 65′ / Ακοράν 47′.

Κίτρινες: Χ. Κυριάκου, Ματέι / –

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΤΣΙΡΕΙΟ.

Διαιτητής: Τζιαμπάολο Καλβαρέσε (Ιταλία).

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος.

4ος Διαιτητής: Νεοκλέους Νικόλας.

VAR: Γκουίντα Μάρκο (Ιταλία).

AVAR: Εγγλέζου Νίκος.

Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ