aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROPE CUPΑποκλεισμός από τη διαιτησία και ένα απίστευτο κριτήριο

Αποκλεισμός από τη διαιτησία και ένα απίστευτο κριτήριο

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Εκτός Ευρώπης έμεινε τελικά η ΑΕΚ, όπως είναι γνωστό από ψες. Οι κιτρινοπράσινοι είχαν απέναντι τους το… βουνό των -30 πόντων, διαφορά με την οποία είχαν χάσει από τη Νέβεζις στον πρώτο αγώνα στη Λιθουανία. Ωστόσο, στην ψεσινή ρεβάνς στο «Κίτιον», όχι μόνο πλησίασαν στο «θαύμα», καθώς ανέβασαν τη διαφορά στους +22 πόντους, αλλά είχαν απέναντί τους και μία κακή διαιτησία (η ΑΕΚ είχε χαμένο τρίποντο με τον Γκίμπσον για να έφθανε στους +25).

Αυτό, χωρίς περιστροφές, αφού είδαμε κάποια φάλτσα σφυρίγματα, αλλά και τους Παντελή, Γκίμπσον να παίρνουν με ευκολία τα πέντε φάουλ που τους άφησαν εκτός μάχης, στα τελικά κρίσιμα στάδια του αγώνα… Εκτός από τη διαφορά των 30 πόντων στην ήττα της ΑΕΚ στη Λιθουανία, η διαιτησία ήταν επίσης ένας παράγοντας ο οποίος άφησε εκτός συνέχεια την ομάδα της Λάρνακας. Υπήρχε, όμως, και κάτι άλλο ακόμα πιο… απίστευτο.

Από τη στιγμή που κάποιες ομάδες οι οποίες συμμετείχαν στο Champions League, δεν δέχθηκαν να συνεχίσουν στο Europe Cup, η FIBA έδωσε εισιτήρια για τους ομίλους σε τέσσερις ομάδες που θα αποκλείονταν από την προκριματική φάση της τρίτης σε τάξη διοργάνωσης, να περάσουν στους ομίλους. Όμως, ένα από τα κριτήρια, ήταν η καλύτερη επίθεση και έτσι ενώ στην ΑΕΚ ανέμεναν τα άλλα αποτελέσματα, τελικά στην Πορτογαλία και στο παιχνίδι ανάμεσα στην Πόρτο και τη βουλγαρική Μπαλκάν, οι Βούλγαροι έχασαν τελικά με -11 (όση ήταν και η αναλογία που είχε και η ΑΕΚ).

Όμως πέρασαν αυτοί, παρά το ότι είχαν δυο ήττες από τους Ίβηρες και έμεινε εκτός η ΑΕΚ, παρότι είχε μια νίκη και μιαν ήττα απέναντι στη Νέβεζις! Ο λόγος ήταν επειδή και στα δυο παιχνίδια, η Μπαλκάν είχε καλύτερη… επίθεση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ