aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΑποκαλυπτικό: Όλοι πήγαν στο Προεδρικό πλην του Παπαχαραλάμπους!

Αποκαλυπτικό: Όλοι πήγαν στο Προεδρικό πλην του Παπαχαραλάμπους!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναλαμβάνει δράση για να επιστρέψει στην ομαλή λειτουργία η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού. Το γεγονός ότι προσκλήθηκαν και πήγαν σήμερα το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο, τα τρία παραιτηθέντα μέλη και ο ερευνών λειτουργός της πενταμελούς Επιτροπής, είναι ενδεικτικό της σοβαρότητας του θέματος, αλλά και της Βούλησης του ΠτΔ να επιλυθεί το πρόβλημα. Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το γεγονός ότι στη συνάντηση δεν προσκλήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο οποίος επανήλθε αργότερα με ανακοίνωση – μετωπική επίθεση προς την Ανόρθωση και τον Απόλλωνα, διατρανώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί.

Οι παραιτηθέντες και ο ερευνών λειτουργός ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της Επιτροπής με ιδιαίτερες αναφορές στην… επίμαχη έρευνα για τον αγώνα Ανόρθωση – Απόλλων που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Δεν αποκλείεται, πολύ σύντομα να έχουμε εξελίξεις επί του θέματος, ακόμη και στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου που είναι προγραμματισμένο για μεθαύριο. Αν ο Ανδρέας Παπαχαραλάμπους επιμένει στη θέση του, ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, ο μοναδικός τρόπος… απομάκρυνσης  του από την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, είναι η παύση του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Από μόνη της η συνάντηση στο Προεδρικό καταδεικνύει ότι ο Νίκος Αναστασιάδης επιθυμεί την επιστροφή στην ομαλότητα, σε ότι αφορά στη λειτουργία της Επιτροπής. Όπως είναι γνωστό, από την πενταμελή Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού έχουν παραιτηθεί ο αντιπρόεδρος Νίκος Καρτακούλης και τα μέλη, Εβελίνα Γεωργιάδου και Μαριλένα Κωνσταντίνου, ενώ λόγω των καθηκόντων του, ως ερευνών λειτουργός κι αφού «έτρεχαν» ανακρίσεις, έμεινε στη θέση του ή καλύτερα, δεν παραιτήθηκε, ο ανακριτής Χάρης Σαββίδης. Ουσιαστικά η Επιτροπή δεν μπορεί να λειτουργήσει, αφού το όποιο πόρισμα από το ανακριτικό έργο, δεν έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού δεν μπορεί να παραπεμφθεί στη Γενική Εισαγγελία για τα περαιτέρω.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ